Társoldalunk:

EYOF: hét magyar érem a keddi versenynapon

2017.07.25. 21:29

Hét érmet, közte egy aranyat szereztek a magyarok a győri 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) keddi versenynapján.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közösségi oldalának beszámolója szerint a cselgáncsozó Feczkó Csanád (50 kg) állhatott a dobogó felső fokára. 

Feczkó Csanád és Ljuboszlav Grigorov a fiú cselgáncstorna 50 kilogrammos súlycsoportja középdöntőjébenForrás: MTI/Balogh Zoltán

Másodikként a szintén dzsúdós Kardos Tímea (44 kg), az atléta Takács Boglárka (100 m síkfutás), illetve az úszó Zombori Gábor (100 m hát) zárt. Ezüstérmesként végzett 800 méteres gyorsúszásban Nagy Réka is, aki már harmadik érmét nyerte Győrben.

Mögötte Fábián Fanni csapott a célba harmadikként, s bronzérmes lett a 4x100-as vegyes vegyesváltó is Zombori Gábor, Böhm Sebestyén, Hadházi Dóra, Muzsnay Zsófia összeállításban.

A magyar csapat az éremtáblázat második helyén áll az oroszok mögött három arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel.

A lány kézilabdázók sima meccsen nyertek a norvégok ellen 26-15-re, a fiúk viszont kiélezett találkozón 26-24-re kikaptak a horvátoktól.

Szász Bálint és a horvát Karpo Sirotic a Magyarország - Horvátország fiú kézilabda-selejtezőmérkőzésenForrás: MTI/Krizsán Csaba

A fiú kosárlabda-válogatott - amely a nyitófordulóban a törököktől kapott ki 96-64-re - ezúttal a litvánokkal szemben maradt alul 81-65-re. A lányok viszont fölényes, 87-38-as győzelmet arattak a csehek felett.

A házigazda röplabda-együttesek közül a fiúk nem tudtak szettet nyerni a csehek ellen, míg a lányok az oroszoktól kaptak ki hasonlóképpen.

A szombatig tartó viadalon tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkednek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A győri eseményre ötven országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezett, a magyar színeket 152 versenyző képviseli.