Vágólapra másolva!
A Ferencváros férfi kézilabda csapata elsősorban hazai játékosokkal számol. A szurkolóktól, a tulajdonosoktól és a kézilabdázóktól is türelmet kért a vezetőedző, mert lépésről lépésre szeretnének sikereket elérni.  

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Király Sándor szakosztályvezető elmondta,

ugyanis 2012-ben még a harmadosztályban indult a felnőtt csapatuk, az elmúlt idényben viszont már százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg csoportját az NB I/B-ben.

"A Ferencváros tulajdonosi köre soha nem volt olyan stabil és kiegyensúlyozott, mint manapság.

Köszönjük nekik azokat a kivételes feltételeket és azt az anyagi hátteret, amit biztosítanak számunkra" - tette hozzá.

Férfiak és nők is az élvonalban

Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök kiemelte, nagy büszkeség számukra, hogy az FTC az egyetlen klub, amely a férfi és a női kézilabda NB I-ben is indít csapatot a következő szezonban. "Reményeink szerint ez már hosszú távon így lesz.

A célunk, hogy biztosan bennmaradjunk, és szépen fokozatosan lépegessünk előre, ahogyan az a Ferencvárostól elvárható"

- fogalmazott.
Jeney hangsúlyozta, hogy a fejlődés alapját az utánpótlásbázisuk jelenti, amely létszámában és minőségében is nagy utat tett meg, ennek köszönhetően éveken belül játékosokat biztosíthat a felnőtt együttesnek.

A Ferencváros szerdán tartott sajtótájékoztatót Forrás: Fradi.hu

"Ahogyan a nőknél, a férfiaknál sem szeretnénk légiós csapatot kialakítani" - jelentette ki a szakosztályelnök, aki arra utalt, hogy elsősorban hazai kézilabdázókra számítanak, és betartják a magyar szövetségnek a külföldi játékosokra vonatkozó kvótáját.
Adorján Gábor vezetőedző kiemelte, hogy

sok türelemre lesz szükség a szurkolók, a tulajdonosok és a kézilabdázók részéről is, mivel 15 mezőnyjátékos és két kapus érkezett a csapathoz az elmúlt másfél évben, ezért nehéz összerakni a csapatot.

"Nagyon nehéz dolgunk van. Először szeretnénk bennmaradni, hogy utána lehessen tovább építkezni és bátrabb célokat megfogalmazni.

Nálunk nincsenek sztárjátékosok, nem egy-két-három-négy embernek kell eldöntenie a meccseket, hanem a csapatnak"

- nyilatkozta a szakvezető.
A nyári igazolások közül a legismertebb Grebenár Gábor. A 32 éves irányító-átlövő a Dunaferrben vált élvonalbeli játékossá, majd 2009-től megfordult a spanyol, a francia és az osztrák ligában is. A magyar válogatottban 47 mérkőzésen 54 gólt lőtt, játszott a 2008-as Európa-bajnokságon is.

Többségében magyar játékosok alkotják a keretet, illetve jó a fiatalok és a tapasztaltabbak elegye is" - mondta.

Grebenár hozzátette, szeretett volna újra egy komoly csapatban szerepelni, és az NB I az utóbbi időben igencsak megerősödött. "Tehetséges, jó szemléletű játékosokkal kerültem össze, bízom benne, hogy a rutinommal tudok majd segíteni. Várjuk a bajnoki rajtot, mindenki szeretné megmutatni, hogy helyünk van az élvonalban" - jelentette ki.