Vágólapra másolva!
A szlovákok ellen Kecskeméten aratott két győzelem után ezúttal a szlovéniai Mariborban folytatja a felkészülését a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány az alig egy hónap múlva kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra készül és pénteken este 20.15-től a szlovén válogatott ellen játszik az Adecco Kupán.

Ezen a tornán három csapat szerepel, a magyar és a szlovén mellett a cseh válogatott is Mariborban tartózkodik már.

A csehek elleni szombati (18 óra) mérkőzés azért is lesz érdekes, mert a két együttes azonos csoportban szerepel a szeptemberi Európa-bajnokságon

A maribori csarnokban az edzés előtt Ivkovics kapitány magyaráz a magyar csapatnak Forrás: Lantos Gábor

Ami a szlovéneket illeti, ők is az Eb-re készülnek.

A szlovén-magyar meccs egyértelmű esélyese a házigazda csapat, amely a 2014-es spanyolországi világbajnokságon a hetedik helyen végzett, igaz, a riói olimpiára nem jutott ki.

A magyar együtteshez nem csatlakozott még a Baskonia légiósa, Hanga Ádám és DeAndre Kane, aki a Maccabi Tel Avív együtteséhez igazolt. Ő eddig egyszer járt Magyarországon, amikor Szolnokon megkapta a magyar állampolgárságot. Nagy kérdés, hogyan tud majd beilleszkedni a válogatottba. Kane korábban az orosz Nyizsnij Novgorodban kosarazott. 27 éves - érdeklődéssel várjuk a bemutatkozását. A Pittsburgh-ben született, 196 centiméteres, 91 kilós játékos egyes és kettes poszton is bevethető.

DeAndre Kane (fehér mezben) hamarosan a magyar válogatottban szerepel Forrás: Sputnik/Mikhail Kireev

A magyar válogatott csütörtökön Kecskemétről autóbusszal érkezett a szlovéniai Mariborba, ahol - csakúgy, mint otthon - 40 fokos kánikula tombol. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány pénteken délelőtt másfél órás edzést tartott, majd a csapat a klímás szállodába visszavonulva tölti a meccsig hátralévő időt.