Társoldalunk:

Magyar játékost igazolt az FC Barcelona!

2017.08.15. 09:07

Spanyol lapértesülések szerint a Baskonia Vitoria Gasteiz vezetői megegyeztek az FC Barcelona kosárlabdacsapatával: a katalán sztárklub 500.000 eurót fizet a válogatott csapatkapitányáért, Hanga Ádámért, aki így az elkövetkező három évben a gránátvörös-kékek játékosa lesz - írja a bb1.hu.

Hanga Ádám sorsa sokáig kérdéses volt, mivel korábban a Baskonia ugyanolyan szerződést kínált a magyar kosarasnak, mint a Barcelona. Emiatt sokáig úgy tűnt, hogy a magyar játékos marad az eddigi klubjánál, de az alkudozásnak végül sikeres tranzakció lett a vége.

Hanga Ádám három évre lett a BarcelonáéForrás: Instagram/hangaadamonline

A Baskonia előbb másfél millió eurót kért Hangáért, majd 900 ezer euróa csökkent a kivásárlási ár, amire a katalánok háromszázezer eurót ajánlottak cserébe. Volt még egy 600 ezer eurós ajánlat a Baskonia részéről, majd sikerült ötszázezer euróban megállapodniuk - írja az as.com

 

Az Euroliga legjobb védőjének választott Hanga és menedzsmentje nem kommentálta a hírt.
Korábban arról írt a spanyol sajtó, hogy Hanga esélyei jelentősen romlottak az NBA-re, mert a San Antonio Spurs - amely Hanga tengerentúli játékjogával rendelkezik, és hosszú távú terveiben számol is a magyar játékossal - leigazolta Rudy Gayt a Sacramento Kingstől. Ezzel a fizetési keret idén már nem teszi lehetővé, hogy a texasiak Hangának is szerződést ajánljanak.