Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda-válogatott a harmadik negyed után még vezetett az olimpiai negyeddöntős horvátok ellen, a végén azonban 68-57-re a horvát csapat nyert az Európa-bajnokság C-csoportjának nyitómérkőzésén Kolozsváron. A találkozó után a játékosok közül Keller Ákos, Vovoda Dávid, Perl Zoltán és Allen Roscoe is nyilatkozott az Origónak, majd a szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics is elmondta a gondolatait.

Az összes beszélgetést tekintve megállapítható, hogy valamennyi magyar játékosban maradt némi hiányérzet a kilenc ponttal elveszített mérkőzést követően. Ez nem csoda, hiszen a magyar csapat alaposan meglepte a horvátokat. Vojvoda Dávid, aki a mérkőzésen megszerezte ezredik válogatottbeli pontját, kissé csalódottan értékelt.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány szerint egy ilyen világversenyen az első mérkőzés mindig a legfontosabb. "Azért gondolom ezt, mert egy ilyen meccsen lehet jó játékkal kivívni az ellenfelek és a játékvezetők tiszteletét" - mondta a magyar szövetségi kapitány.

Hogy elégedett vagyok-e? A mutatott hozzáállással mindenképpen, de az nem jó dolog, hogy kikaptunk."

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a Magyarország-Horvátország mérkőzésen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Perl Zoltán, a magyar válogatott játékosa arról beszélt, hogy mennyire kevés hiányzott a magyar győzelemhez.

Az augusztusban a Baskoniából a Barcelonába igazoló Hanga Ádám a második negyed végén szenvedett kisebb sérülést. A sajtótájékoztatón így beszélt.

"Nagyon jó meccset játszottunk, egy borzasztóan kemény ellenféllel.

Úgy gondolom, keményen játszottunk, sajnos nem nyertünk, de ez egy jó kezdés volt. Remélem, hogy a folytatásban is a legjobbunkat tudjuk nyújtani."

Hanga Ádám betörése a horvát Marko Popovica mellett Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Valamennyi játékosunk közül talán Keller Ákos volt a legcsalódottabb. A center szerint korai volt a kapitny döntése, amikor három perccel a vége előtt több kulcsembert is levitt, ezzel mintegy jelezve, hogy beletörődtünk a vereségbe.

"Boldog vagyok, hogy ilyen sok szurkoló jött ki Kolozsvárra" - mondta a lefújás után Roscoe Allen. "Nagyon készültünk az első meccsre, a kemény felkészülést követően szerettük volna mindenkinek megmutatni, mit tudunk. Sajnálom, hogy nem sikerült."

A találkozó összefoglalója:

Férfi kosárlabda Európa-bajnokság, C-csoport, 1 forduló: Magyarország-Horvátország 58-67 (20-20, 16-19, 17-13, 5-15)
a két csapat pontszerzői: Perl Z. 12, Vojvoda 11, Eilingsfeld 8, Keller 8, Ferencz 7, Allen 5, Hanga 5, Wittmann 2, ill. Bogdanovic 23, Saric 15, Tomas 8, Planinic 6, Ukic 6, Simon 5, Bender 2, Popovic 2.