Társoldalunk:

Majdnem hétmilliót hagyott a játékos a buszon

2017.09.09. 10:21

Németország válogatottja - a magyarhoz hasonlóan - bejutott a kosárlabda-Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé, és szombat délután a torna egyik esélyesének tartott Franciaországgal játszik a negyeddöntőért. A csapat legjobb játékosa, Dennis Schröder egyelőre igazi vezérként teljesít, második a pontdobó listán, de néha ő sem áll a helyzet magaslatán.

A német válogatott Litvánia legjobbjaival csapott össze a B-csoport utolsó fordulójában, amikor még mindkét csapatnak volt esélye arra, hogy csoportelső legyen. Schröder ellenállhatatlanul játszott, 26 pontot szerzett, de nagyon egyedül maradt, ráadásul a litvánoknál Jonas Valanciunas tarthatatlan volt. A németek 89-72-re kikaptak, azonban nem búsultak, hiszen második helyen így is továbbjutottak. A csapat a meccset követően buszra szállt és elindult vacsorázni Tel Aviv belvárosa felé.

Leszállás után tűnt fel a villámgyors irányítónak, hogy valamije nincs meg.Kiderült, hogy az a valami körülbelül 21 000 euró volt, készpénzben. Schröder természetesen visszahívta a buszt, amin 500 euró kivételével megvolt a teljes összeg. Hogy hová tűnt a hiányzó tétel, arról nincs információ, mindenesetre Schrödernek ez talán belefér, mivel az NBA-ben az Atlanta Hawks évi 15,5 millió dollárt fizet neki. 

Amikor megkérdezték, mégis miért van nála ekkora mennyiségű készpénz, csak ennyit mondott:

Szerettem volna meghívni a csapatot egy jó vacsorára.”

Azt, hogy a mintegy 6,5 millió forintnak megfelelő összegből mit ettek végül, nem lehet tudni, de több mint valószínű, hogy nem egy gyorsétterembe tartottak.