Vágólapra másolva!
A görögországi Voloszban a helyosztókkal ért véget a női junior vízilabda világbajnokság. A magyar csapat a hatodik helyen zárt.

A magyar válogatott Hollandia és Oroszország mögött a harmadik helyen jutott tovább a csoportból, majd a nyolcaddöntőben 8-5-re verte Ausztráliát. A négy közé jutásért viszont 15-8-ra kikaptak a spanyoloktól, így az 5-8. helyért játszhattak. A helyosztókon Petrovics Mátyás csapata előbb 4-3-ra verte az olaszokat, majd az 5. helyért vivott mérkőzésen végül 4-2-re kikapott a címvédő amerikaiaktól.

A szakvezető meglátása szerint együttesében "van néhány olyan játékos, akire hamarosan a felnőttek között is számítani lehet, mert remek képességeik vannak."

A világbajnoki döntőben Oroszország 9-9-es döntetlen után maratoni ötméteres párbajban (a 11. kör hozott döntést) győzte le a házigazda görögöket.

A női junior-vb végeredménye:
1. Oroszország, 2. Görögország, 3. Hollandia, 4. Spanyolország, 5. Egyesült Államok, 6. Magyarország, 7. Olaszország, 8. Kanada, 9. Kína, 10. Ausztrália, 11. Új-Zéland, 12. Szerbia, 13. Japán, 14. Szlovákia, 15. Dél-Afrika, 16. Horvátország