Vágólapra másolva!
Alberto Salomoni szövetségi kapitány szerint a magyar női röplabda-válogatott Európa-bajnoki ellenfelei ugyan papíron erősebbek, azonban a gárda képes lehet meglepetést okozni a jövő héten Bakuban kezdődő kontinensviadalon.

"A World Grand Prix-t egy általános felkészülés előzte meg, most azonban sokkal több nehézséggel kell megküzdenünk, ugyanis

- mondta az olasz szakember az együttes szerdai edzésén.

A magyar női röplabda-válogatott jövő héten Bakuban kezdődő kontinensviadalon Forrás: Hunvolley.hu

A tréner hozzátette, természetesen a hátralevő időben megpróbálnak mindenkit a legjobb formába hozni, de emellett már az ellenfelekre is speciálisan készülnek.

"Most éppen az első ellenfelünket,

Azerbajdzsánt elemeztük, valamint a saját erősségeinkre koncentrálunk, hogy ezekkel hogyan tudjuk megnehezíteni riválisaink dolgát" - mondta a szövetségi kapitány.

Szakmáry Gréta, a válogatott egyik kulcsjátékosa kiemelte, nagyon szeretnék megismételni a két évvel ezelőtt Antwerpenben elért bravúrt,

Belgiumban ugyanis éppen az azeriek legyőzésével jutott tovább csoportjából a csapat. Az ütő megjegyezte, a legjobb esély most is ellenük lehet, ezért szeretnék majd kihasználni a házigazdák gyenge pontjait.

Dobi Edina center hangsúlyozta, pályafutása egyik legszebb élménye volt a három állomásból - Mexikó, Venezuela és Ausztrália - álló World Grand Prix-sorozat, ráadásul a végső diadallal sikerült megkoronázni a világot átszelő túrát. Ugyanakkor leszögezte, az Európa-bajnokságon sokkal erősebb csapatokkal találkoznak majd.

A magyar csapat ünnepel, miután a női röplabda Európa-bajnoki pótselejtező harmadik körének visszavágó mérkőzésén legyőzte Románia válogatottját Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Az Európa-bajnokságig hátralévő minden napon javulnunk kell még, hiszen nagyon erős válogatottakkal játszunk majd, a csapatjáték minden részében sok munka vár még ránk.

Ehhez egy csapatot kell megverni, bízom benne, hogy az azeri lesz az" - mondta a nyáron Békéscsabára igazoló játékos, aki szerint még a lengyelek ellen lehet esélye az együttesnek, a németek viszont magasan a csoport favoritjai.

A Bakuba jövő kedden utazó válogatott kerethez csatlakozott Czina Kata, az UTE centere is.

A magyar válogatott kerete:
Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna (feladók), Czina Kata, Dobi Edina, Nagy Eszter (centerek), Dékány Bernadett, Liliom Rita, Soós Nikolett, Szakmáry Gréta, Török Kata, Villám Lilla (ütők), Szpin Renáta, Tóth Fruzsina (liberók)