Társoldalunk:

A veszprémi csapategység kellett a bravúros fordításhoz

2017.09.23. 19:01

A Telekom Veszprém hazai pályán 28–27-re győzött a német Flensburg ellen a kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Lékai Máté kilenc, Nagy László nyolc gólt dobott.

Teltház előtt kezdődött a meccs a Veszprém Arénában, amelyet a BL-ben szereplő edzők véleménye szerint zsinórban harmadszor választottak meg a leghangulatosabb helyszínnek.

A meccs előtt Vranjes azt mondta, hogy az első 15 percben sokkal éberebbnek kell lenniük védekezésben, mint a szlovén Celje ellen. A Veszprém 15, 21, 31 és 19 gólt kapott az eddigi négy meccsén, a Flensburg ellen viszont úgy nézett ki, hogy összeáll az a fal, amiről a svéd edző beszélt.Az első gólt a hetedik percben kapta a csapat, amely addigra már dobott hármat.

Jól kezdte a meccset a VeszprémFoto: Csudai Sándor - Origo

Blagotinsek kiállítása után feljött a Flensburg, és néhány kontrából kiegyenlített (4–4). A veszprémiek támadójátékával nem volt gond, lőtték a gólokat, csak közben – ahogy az Vranjes alatt jellemző – kapták is.Nagy és a parádézó Lékai irányításával többször is megszerezte a vezetést a magyar csapat, de az ellenakció után mindig jött a válasz.

Az első félidőben a Flensburg futott a Veszprém utánFoto: Csudai Sándor - Origo

A 24. percben egy remek bejátszás után Sulic góljával 11–10 lett az eredmény, ráadásul Abelviket két percre kiállította a bíró. Egygólos veszprémi vezetésnél Manaskov vihette egyedül kapura a labdát, de kihagyta a ziccert. Helyette a Flensburg egyenlített, 12–12.A 27. percben hosszú idő után a Veszprém ellépett kettővel, Lékai már az ötödik gólját dobta.A Flensburg edzője, Machulla ekkor kért időt. A félidőből hátralevő néhány percben is volt gól mindkét oldalon, szünetben 15–14 volt az eredmény.

Lékai öt gólt dobott félidőigFoto: Csudai Sándor - Origo

A második félidőben beragadt a Veszprém, és a Flensburg két gyors góllal fordított – a vendégek ekkor vezettek először a meccsen (15–16). A 35. percben Nagy góljával sikerült egyenlíteni, de a németek jobban meccsben voltak, és a kihagyott veszprémi helyzetek után hárommal megléptek (16–19).Vranjes időt kért.

A második félidő elején beragadt a VeszprémFoto: Csudai Sándor - Origo

Jeppsen kétperces kiállítása miatt volt esély a felzárkózásra, de Andersson mindent megfogott. A védekezésben feljavult Flensburg újabb gólokat lőtt, és a 45. percre már néggyel vezetett.

„Harcoljatok, harcoljatok" – kiabálták a szurkolók. És a veszprémiek harcoltak. Mikler védéseinek is köszönhetőenfeljött egy gólra a Veszprém tíz perccel a vége előtt.Most a németek kértek időt.

A szurkolók végig éltették a csapatotFoto: Csudai Sándor - Origo

Az 54. percre az egész meccsen remekül játszó Nagy és Lékai góljával a hazaiak megfordították az eredményt. Az ellentámadásból aztán megint egyenlített a Flensburg (25–25), de a hazai időkérés utánjobban bírta a hajrát a Veszprém, amely végül 28–27-re győzött.

Lékai Máté szerint voltak gondok a védekezésselFoto: Csudai Sándor - Origo

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, az első félidőt uraltuk, vezethettünk volna három-négy góllal is, az sokkal megnyugtatóbb lett volna. A második félidőben jól védett Andersson, rossz lövéseket választottunk. A védekezésünk nem állt össze, sikerült lerohanniuk minket, de innen is fel tudunk állni, hála a közönségnek és a csapategységnek. A helyzeteink egész meccsen megvoltak, kihagytunk hat-hét ziccert, ezért tudtak elhúzni. Az, hogy innen megfordítottuk, óriási teljesítmény" – értékelt az Origónak a kilencgólos Lékai Máté a meccs után.

Nagy László egy pillanatig sem adta felFoto: Csudai Sándor - Origo

„Nem lepett meg a Flensburg játéka, nagyon agresszív, pörgős kézilabdát játszottak, de ennek szellemében készültünk egész héten. A meccs végén nem védett tovább ötven vagy hatvan százalékon Andersson, normalizálódott a helyzet, és ezért tudtunk fordítani. Nem utólag mondom, de végig bíztam a győzelemben" – mondta a Veszprém csapatkapitánya, Nagy Laszó.

Csapategység kellett a győzelemhezFoto: Csudai Sándor - Origo

„Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy akartunk, és ezzel elégedett is vagyok. A második félidőben mindig volt valaki, aki el tudta venni tőlünk a labdát. Sok ziccert hagytunk ki, ami nagyban köszönhető a remek kapusuknak, Matthias Anderssonnak. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy visszaküzdöttük magunkat a meccsbe, és ahogy a srácok harcoltak. Örültem, hogy láthattam, ahogy a fiúk egymásért küzdenek. A mérkőzést az utolsó 10 percben kell a javunkra fordítani és ma mi ezt is tettük.Volt egy Nagy Lászlónk, aki vállalta a felelősséget mind támadásban mind védekezésben. Mellette egy másik magyarnak, Lékai Máténak is nagyszerű meccse volt– olvasható Vranjes nyilatkozata a Veszprém honlapján.

A következő BL-fordulóban a Veszprém a fehérorosz Meskov Breszt csapatával játszik szeptember 30-án.