Huszonötgólos győzelem az első Eb-selejtezőn

Budapest, 2017. szeptember 27. Kovacsics Anikó (k), a koszovói Hana Hot (b) és Merlinda Qorraj (j)a Magyarország - Koszovó női kézilabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2017. szeptember 27-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott fölényes, 37-12-es győzelemmel kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Kim Rasmussen csapata az első félidő huszadi percére került tíz gólos előnybe a mérsékelt iramot kívánó találkozón. Az alapvetően amatőr koszovói csapat lelkesedését nem érhette kritika, de ezzel nem tudták ellensúlyozni a képzettségbeli hátrányukat.

Bódi Bernadett (elöl) és a koszovói Paschke Marku a Magyarország - Koszovó női kézilabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2017. szeptember 27-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szünetre így már tizenhárom gólos előnnyel (18-5) vonulhattunk azzal együtt is, hogy a vendégek legjobbja a kapusuk, Rudaku volt, akibe több ziccert is belelőttek a magyar lányok.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első véget ért, a magyar csapat lőtte a gólokat, és csak nagy ritkán kapott egyet-egyet. A második félidőben a magyar kapuban Janurik Kingát már Kiss Éva váltotta, és bemutatkozott a fiatal Háfra Noémi is, akivel Görbicz Anita lövetett egy pompás gólt kínai figurából a hajrában, még emlékezetesebbé téve a debütálást.

ői Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-KOSZOVÓ 37-12 (18-5)
Budapest, Elek Gyula Aréna, játékvezetők: Backovic, Palackovic (szlovénok).
Magyarország: Janurik, Kiss É. (kapusok), Bódi 6, Görbicz 6 (1), Háfra 3, Hársfalvi 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Kovács A. 2, Kovacsics 2 (1), Lukács 3, Mayer 1, Schatzl 1, Szekeres 2, Szöllősi-Zácsik 4, Tomori 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Koszovó: Rudaku, Shedadi, Osmani (kapusok), Aliu 4, Demaj, Gashi, Gjikokaj, Hot, Kameri, Krasniqi, Kursani, Marku, Qorraj 2, Rexhepi 5, Rugova, Stagova 1. Szövetségi kapitány: Florent Beqiri.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 0.

"Az történt a mérkőzésen, amire számítottunk, voltaképpen minden terv szerint alakult – mondta a mérkőzés után Kim Rassmussen, a magyar válogatott dán szövetségi kapitánya, aki az időkérések során már igyekezett magyarul átadni a taktikai tanácsokat. – Talán a találkozó eleje nem volt teljesen jó, amikor szélről több lövést elhibáztunk, de megfelelő volt a védekezés, tudtunk sokat futni és gyors indításokból gólt elérni.

Mostantól Fehéroroszország ellen készülünk, hiszen Minszkben jóval nehezebb dolgunk lesz."

A magyar együttes vasárnap Minszkben a fehéroroszok vendégeként folytatja szereplését a kvalifikációs sorozatban. A selejtezőcsoport negyedik tagja a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia.

A négyes első két helyezettje, valamint a hét csoport legjobb harmadikja jut ki az olimpiai kvalifikációs kontinenstornára, amelynek jövő decemberben Franciaország ad otthont.