Vágólapra másolva!
Az Imoco Volley Conegliano az eddigi legerősebb és talán legjobb csapat, amely valaha megfordult a Békéscsabai Városi Sportcsarnok küzdőterén. A keddi Bajnokok Ligája mérkőzés igazi sztárparádét ígér a csarnokba kilátogató nézőknek, hiszen a magyar bajnok ellenfeleként érkező olasz sztárklub kétségkívül napjaink röplabdázásának egyik legfényesebb csillaga.

A BL tavalyi kiírásának döntőjében csak a Vakifbank Istambul tudta megállítani őket, azonban az idei kiírásra sikeresen igazoltak, többek között a döntőben őket demoralizáló, a keret legnagyobb nevű játékosát, az amerikai Kimberly Hillt, így talán még erősebb kerettel vághatnak neki az idei kiírásnak, mint amilyennel az előző szezonban döntőt játszottak.
A sztárok sorát a már említett Kimberly Hill nyitja, az USA válogatottjának ütője

világkupa és olimpiai bronzérmes, valamint világbajnoki aranyérmes, BL győztes

eredménysora igencsak tiszteletre méltó. A nemrég véget ért Európa bajnokságon megcsodálhattuk a lengyel nemzeti csapat irányítójának Joanna Wolosznak a játékát, valamint az olasz nemzeti csapat gerincét adó Monica De Gennaro, vagy Raphaela Folie megoldásait. Lesz ismerőse a háló túloldalán a BRSE horvát válogatott ütőjének, Lucija Mlinarnak, hiszen az ellenfelet erősíti válogatottbeli csapattársa, a 190 cm-es Samantha Fabris, de találunk Eb-döntős játékost is a túloldalon a holland Robin de Kruijf személyében, illetve görög és mexikói válogatott játékosokat is.

Kimberly Hill nagy rivális hagyott ott az olasz klub kedvéért Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Pier Marco Tacca

Nem lesz tehát könnyű dolga a nyáron alaposan átalakult Linamar BRSE csapatának, de a viharsarki együttes mindig híres volt küzdeni tudásáról, bár ennek a párharcnak toronymagas esélyese az olasz együttes, Szpin Renátáék mindent beleadnak majd kedd este, hogy a csarnokba kilátogató 2000 szurkoló egy élvezetes, jó mérkőzésen, maradandó élményekkel gazdagodjon.
A mérkőzés 2017. október 17-én kedden, 18.00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.