A finn szövetségi kapitány kijelölte a magyar hokiválogatott keretét

Magyar Jégkorong Szövetség sajttáj, 20170906, Jarmo Tolvanen, a felnőtt férfi válogatott új szövetségi kapitánya
Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya
Vágólapra másolva!
A novemberi nemzetközi szünetben a Tüskecsarnokban játszik a felnőtt férfi válogatott, a Roland Négy Nemzet Tornája keretein belül Lengyelország, Olaszország és Japán válogatottja lesz a magyar csapat ellenfele.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány kerete 3 kapusból, 10 védőből és 15 csatárból áll össze.

További keretszűkítés nem lesz, az edzői stáb ezt a 28 játékost fogja rotálni a torna során.

A válogatottban öt magyar csapat képviselteti magát, hat játékos pedig külföldről tér haza. Összesen hét olyan játékos van a keretben, aki nem a magyar utánpótlásképzésből érkezik, közülük minden meccsen csak öt szerepelhet. Nagy Nilan az egyetlen újonc a keretben, ő a közeljövőben kaphatja meg a magyar állampolgárságot így a világbajnokságon már ott lehet a magyar csapatban, ha a válogatott stábja bizalmat szavaz neki.

A tavalyi világbajnokságon részt vett csapatból hiányzik Gőz Balázs, aki az Egyesült Államokba igazolt, sérülés miatt marad távol Szirányi Bence és Kóger Dániel, Kalvin Sagert pedig jelenleg nem jégkorongozik.

Csányi Karol a napokban játszott ismét, az elmúlt egy hónapban sérült volt illetve klubot váltott.

A tornát megelőzően két napot edzőtáborozik a válogatott, november 8-án és 9-én. Az első napon két 60 perces edzésre kerül sor, 9-én pedig egy hosszabb, 90 perces edzés és egy csapatépítő vár a válogatottra.

Magyarország Lengyelországgal nyitja a tornát pénteken, 19 órakor, szombaton szintén 19 órakor játszik Olaszország ellen. A torna vasárnap a 18 órakor kezdődő Japánok elleni összecsapással zárul.