Társoldalunk:

Iványi Dalma szerint önbizalommal teli a magyar női kosárcsapat

2017.11.06. 11:15

A továbbjutás szempontjából rögtön az egyik legfontosabb mérkőzéssel, a Litvánia elleni idegenbeli találkozóval kezdi meg a magyar női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, melyet Iványi Dalma másodedző szerint önbizalommal telve várnak a játékosok.

A korábbi kiváló irányító az M4 Sport Sportreggeli című műsorában hétfőn arról beszélt, hogy a csoport első helyére egyértelműen Oroszország tűnik a legesélyesebbnek, de a másodikra a magyar csapat eséllyel pályázik.

Krivacevic Tijana (j) és a magyar női kosárlabda-válogatott szombaton Litvánia ellen kezdi meg az Eb-selejtezőketForrás: fiba.com/eurobasketwomen

"Ez lesz a kulcsfontosságú mérkőzés, mert az előzetes várakozások szerint Litvániával fogunk csatázni a második helyért, ami még valószínűleg automatikus továbbjutást fog eredményezni" - mondta a szeptemberben kinevezett kapitány, Székely Norbert segítője, utalva arra, hogy a nyolc csoportelső mellett a hat legjobb második is közvetlenül kijut a kontinensviadalra.

A magyar válogatott szombaton lép pályára Litvániában, míg négy nappal később Miskolcon fogadja az albán együttest.

Iványi az elmúlt időszak változásait érintve úgy vélekedett, szerinte a válogatottságtól visszavonult Fegyverneky Zsófia és Nagy-Bujdosó Nóra távozása után nem az ő egyéni képességeik pótlása a legnagyobb feladat, hanem leginkább az egyéniségük, a tapasztaltuk, a csapatösszetartó erejük fog hiányozni. Ugyanakkor úgy látja, tele van a csapat tehetséges, kiváló fiatalokkal, jó játékosokkal, s rájuk kell építeni a jövő válogatottját.