Sima győzelmével szinte már elődöntős a Fradi az Eurokupában

Budapest, 2017. október 15. Vámos Marton György (b) az FTC és Triola Barbena, a spanyol Mataro játékosa a férfi vízilabda Eurokupa C csoportjában játszott Budapest PQS-Ferencváros Waterpolo - CN Mataro mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2017. október 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros magabiztos, 16-8-as győzelmet aratott az orosz Szintez Kazany vendégeként szerdán a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének első felvonásán, így nagyon kedvező helyzetből várhatja a visszavágót, míg a Miskolc hazai közönség előtt négy góllal legyőzte az orosz Szpartak Volgograd együttesét. 

A Ferencváros címvédőként a selejtezőből könnyedén jutott a legjobb nyolcig, míg Tatárföld fővárosának együttese

a Bajnokok Ligájából került át a második számú sorozatba úgy, hogy a selejtező utolsó körében összesítésben egyetlen góllal maradt alul az olasz Bresciával szemben.

Vámos Márton három gólig jutott Oroszországban (archív) Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az osztálykülönbség ennek ellenére a nyári átigazolási szezonban sztárcsapattá alakult FTC játékában mutatkozott meg, V

arga Zsolt együttese a nagyszünetig 6-1-es vezetést harcolt ki.

A zöld-fehérek - akik szombaton a BL-győztes Szolnokkal szemben ötméteresekkel bukták el az Európai Szuperkupát - a folytatásban még növelték előnyüket, és könnyed diadalt arattak.

A Ferencváros így nyugodtan készülhet a visszavágóra, amelyet december 9-én rendeznek.

Negyeddöntő, első mérkőzés:
Szintez Kazany (orosz) - FTC-PQS Waterpolo 8-16 (0-3, 1-3, 3-6, 4-4)
a magyar csapat gólszerzői: Varga Dé. 4, Vámos, Jaksic 3-3, Nikic 2, Manhercz, Mitrovic, Jansik, Varga Dá. 1-1

A Miskolc hazai közönség előtt négy góllal legyőzte az orosz Szpartak Volgograd együttesét a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjében. A szerdai találkozót jó játékkal kezdte,

már az első negyedben négygólos előnyre tett szert, s a különbséget a nagyszünetig még eggyel növelte.

A fordulást követően ugyan közelebb tudott zárkózni a Volgograd, ám a hat gólt hozó záró felvonásban őrizte előnyét a Miskolca párharc első felvonásán szerdán, így kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

A miskolci együttes másodikként zárt csoportjában a második selejtezőkörben, így jutott a legjobb nyolc közé. A visszavágót december 9-én rendezik.

Negyeddöntő, első mérkőzés:
PannErgy-Miskolci VC - Szpartak Volgograd (orosz) 12-8