Társoldalunk:

Feszült meccsen veszprémi vereség a PSG ellen

2017.11.18. 19:06

A Telekom Veszprém hazai pályán 29–24-re kikapott a Paris Saint-Germaintől a kézilabda-Bajnokok Ligája B csoportjában.

Egy hete a Veszprém 33–28-as vereséget szenvedett Párizsban, így volt miért visszavágni. Az előző meccsen öt gólt szerző Dragan Gajic elárulta, nagyon csalódottak voltak, mivel a második félidőben komolyabb agresszivitást mutattak, és nagyon meg akarták nyerni a meccset.Komoly vággyal és szenvedéllyel fogunk pályára lépni szombaton, de persze mindvégig hideg fejjel.”

Jól kezdte a meccset a VeszprémFotó: Polyák Attila - Origo

Jelentős változás volt a párizsi meccshez képest, hogy ujjtörése után visszatért Nagy László, aki azonban csak a kispadon kezdett.

Nagyon feszült volt a meccs, a két csapat játékosai többször is összeugrottak,a veszprémieknél három kétperces kiállítás is volt az első félidőben.Az egyik épp a hideg fejről papoló Gajicé, aki a norvég Sagosent állította bele a földbe.

Mikler védései kellettek a veszprémi vezetéshezFotó: Polyák Attila - Origo

Mikler Roland védéseinek és Lékai Máté góljainak köszönhetően a Veszprém már tíz perc után öt góllal vezetett (7–2). A PSG edzője ekkor érezte úgy, hogy időt kér, de sokat ez sem javított csapatán, viszont három hétméteressel sikerült közelebb jönniük. A 19. percben akár ki is egyenlíthettek volna, deMikler ziccert fogott. 

Közben a vendégek összébb zárták a védekezésüket, ráadásul Omeyer teljesítménye is feljavult, így a félidő vége előtt sikerült átvenniük a vezetést, a szünet pedig iksz volt (12–12).

A második félidőben Lékai volt a csapat vezéreFotó: Polyák Attila - Origo

A második félidőt a PSG kezdte jobban, a kétes bírói ítéletek közepette pedig a szurkolók felváltva kiabálták a „Veletek vagyunk” és a „Mocskos csalók” rigmust – utóbbi a bíróknak szólt, nyilván. A Veszprémnek futnia kellett az eredmény után, de nem segített, hogy egygólos hátrányban Lékai ziccert rontott.Helyette az egész meccsen fújolt Karabatic dobott újabb gólt a másik oldalon (14–16).

Ljubomir Vranjes időkérése után feljavult a Veszprém, de még így is a PSG játszott jobban, Lékai góljai kellettek ahhoz, hogy ne nőjön nagyon a hátrány.

Karabatic volt a PSG legjobbjaFotó: Polyák Attila - Origo

Az utolsó tíz percben a Veszprémnek többször is megvolt az esélye, hogy kiegyenlítsen, de vagy az utolsó passzba, vagy a helyzetkihasználásba mindig hiba csúszott. Lékai megint zseniálisan játszott, húzta a csapatot, de ez is kevés volt a párizsiak ellen, akik a gyors ellenakcióikkal elléptek a végére, és 29–24-re nyertek.

A Veszprém oda-vissza kikapott a PSG-től, így már öt meccse nyeretlen a francia csapat ellen. Hét forduló után a PSG vezeti a B csoportot, a Veszprém három ponttal lemaradva a második.

A játékosok néha túltolták az agressziótFotó: Polyák Attila - Origo

„Az első mérkőzésen az első félidőt, a másodikon a másodikat rontottuk el – kezdte az értékelést Mikler a mixzónában. – Nagyon szerettünk volna nyerni, senki ellen nem jó hazai pályán kikapni, de mostúgy érzem, hogy a két meccs alapján a jobb csapat győzött.Megpróbáltunk megtenni mindent azért, hogy itthon tartsuk a két pontot, nem sikerült. Ki kell elemeznünk a meccset, és le kell vonnunk a következetéseket. Nem számoltam, de a meccs végén elég sok gólt dobtak nekünk kontrákból. Nem is igazán tudom, hogy mi történt, ilyenkor mérkőzés után nem igazán vagyok képben.”

Nagy szerint semmi extrát nem nyújtott a PSGFotó: Polyák Attila - Origo

„A párizsi vereség után hazai győzelemre készültünk. A meccs eleji agresszív védekezésünk visszaesett, ők sem úgy játszottak, ahogy valójában tudnak. Aztán szépen beálltak a sorba, elkezdtek kézilabdázni, de igazából semmi extrát nem nyújtottak. Csalódott vagyok, ki kell javítanunk a hibákat, sok feladat vár még ránk.A meccs végén kimaradtak a tiszta helyzetek, Omeyer a világ egyik legjobb kapusa, de ez nem lehet kifogás.Ha nyerni akarunk, akkor az ilyeneket könyörtelenül ki kell használni. Most nem sikerült, de még így is megvolt az esélyünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Próbáltunk nyitottabban védekezni, labdát szerezni, gyakorlatilag ennek köszönhető, hogy sima lett a vége” – nyilatkozta Nagy.