Sorozatban harmadszor kapott ki a Veszprém a BL-ben

Lékai Máté
A veszprémi Lékai Máté (k), valamint a dán Magnus Saugstrup (j) és René Antonsen (b) a kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában játszott Telekom Veszprém - Aalborg Handbold mérkőzésen a Veszprém Arénában
Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém a Paris Saint-Germain elleni két kudarc után ezúttal Aalborgban szenvedett vereséget a Bajnokok Ligája csoportkörében, miután 29-26-ra kikapott a csoport utolsó helyén álló dán csapattól.

Bajnokok Ligája, 9. forduló:
Aalborg–Telekom Veszprém 29-26 (14-13)
a Veszprém gólszerzői: Marguc 5, Ilic 5, Nagy L. 3, Nilsson 2, Manaszkov 1, Lékai 6, Blagotinsek 3, Tönnesen 1

A Veszprém hazai pályán nagyon magabiztosan verte hat góllal a csoport utolsó helyén álló dán Aalborgot, így joggal készülhetett úgy, hogy idegenben is begyűjti a két pontot, amire okvetlenül szüksége lenne, ha tartani akarja a lépést a B csoportot vezető Paris Saint-Germainnel, illetve a második helyen álló Flensburggal.

Ehhez képest nem egészen úgy játszott a magyar bajnok, mintha valóban annyival jobb csapat lenne, ahogy az a tabelláról olvasható. Az Aalborg végig vezetett, Pedersen kapus jól védett (32 százalékkal az első félidőben), a veszprémi támadógépezet pedig akadozott: nem sült az átlövők kezek, és ezúttal Lékai Máté is halványabb volt a megszokottnál.

A második játékrészt két Blagotinsek-góllal kezdte a Veszprém, majd az első fél órában halványabb kinti szakasz is szót kért: Ilic, Nagy és Lékai betalált, Mikler pedig több ziccert is megfogott, köztük Smarason hétméteresét. Ennek ellenére is folyamatosan a hazaiaknál volt az előny, amiben egy magyar emberhátránynak is volt szerepe (50. perc: 24-22).

A dánok rendre hét a hat ellen támadtak, amiből eredményesek is voltak, Marguc pedig a legrosszabbkor lőtt a felső lécre egy hetest. De Blagotinsek kiállítása sem jött jól öt és fél perccel a vége előtt. Megúsztuk 1-1-el, és, amint kiegészültünk, a dánok is hátrányba kerültek, amit Marguc használt ki villámgyorsan.

Lékai Máté remekül játszott a második félidőben, de ez kevés volt a sikerhez Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Utolérni azonban nem tudta a Veszprém a dánokat, akik egyetlen labdát sem adtak el, egyetlen támadásuk sem lett passzív, és szinte minden, Miklerről kijövő labda náluk landolt, amiből ismételhettek. A Veszprém sorozatban harmadszor kapott ki a BL-ben, a következő fordulóban a Kielce ellen lehet javítani.