Társoldalunk:

Meccs közben hánytak a krikettjátékosok Delhiben

2017.12.04. 09:02

A Guardian írt arról, hogy többször félbe kellett szakítani az India-Sri Lanka krikettmeccset, mert a játékosok a mérkőzés közben hánytak. Legalábbis a vendégegyüttes sportolói, akik nem bírták Új-Delhi szennyezett levegőjét. Az indiai játékosoknak ez meg sem kottyant.

A képen is jól látható, hogy Sri Lanka válogatottjának tagjai maszkkal próbáltak védekezni a szennyezett levegő ellen, de ez sem segített rajtuk. A Guardian azt írta, hogy az indiai fővárosban a levegő szennyezettsége tizenötszöröse volt az egészségügyi határértéknek.

Sri Lanka krikettjátékosai maszkkal védekeznek a szennyezett levegő ellen az India elleni krikettmeccen Új-DelhibenForrás: AFP/Sajjad Hussain

Az indiai szurkolók nem értették, mi a probléma, többször kifütyülték a vendégcsapat játékosait. 

Pollution stops play at Delhi Test match as bowlers struggle to breathe

A cricket Test match between India and Sri Lanka was repeatedly interrupted on Sunday with claims players were "continuously vomiting" due to hazardous pollution levels in the Indian capital. Commentators said it was the first recorded instance of an international match being halted due to the toxic smog that afflicts much of north India year-round but worsens to hazardous levels during winter months.

Ez volt az első alkalom, hogy ilyen ok miatt egy válogatott krikettmeccs félbeszakad.