Társoldalunk:

Allenék legyőzték Hangáékat a spanyol bajnokság magyaros rangadóján

2017.12.10. 21:55

A spanyol kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában az FC Barcelona Lassa az Iberostar Tenerifét fogadta, ami azt jelentette, hogy a magyar válogatott két játékosa, Hanga Ádám és Allen Rosco egymás ellen mérkőzött meg.

A mérkőzést a vendégcsapat kezdte jobban és az első negyed után 8 ponttal vezetett, ezt a Barcelona kettőre tudta csökkenteni félidőre. Innentől fej-fej mellett haladt a két együttes, a záró(nak hitt) játékrészre a katalán klub fordulhatott kétpontos előnnyel. A szoros csatából egyik fél sem tudott győztesen kikerülni a rendes játékidő végére, amikor 77-77-et mutatott az eredményjelző.

A hosszabbításban a Tenerife sokkal pontosabb volt, mindhárom triplakísérletét értékesítette, míg a Barcelona csak 30%-kal tüzelt a ráadásban, így az Iberostar végül két ponttal, 93-91-re le tudta győzni a Barcát. 

Hanga Ádám 26 percet játszott (legtöbbet a csapatából), ezalatt 12 pontot, 5 lepattanót, 1 gólpasszt és 3 labdaszerzést tett a közösbe. A túloldalon Allen Rosco 11,5 perc alatt 5 pontot és 2 lepattanót szerzett.