Társoldalunk:

Norvégia az olimpiai bajnokot is kiütötte

2017.12.13. 22:05

A címvédő és Európa-bajnok norvég válogatott 17 góllal legyőzte az olimpiai aranyérmes orosz csapatot a németországi női kézilabda-világbajnokság szerdai második negyeddöntőjében, Magdeburgban.

A skandinávok lehengerlő kezdése (8-2) után az oroszok egyszer még visszakapaszkodtak (8-6), de a folytatásban a vártnál is nagyobb különbség alakult ki a csapatok között.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül Nora Mörk a mezőny legeredményesebb tagjaként kilenc gólt dobott, Stine Oftedal pedig nyolc alkalommal talált be. Utóbbit a meccs legjobbjának is megválasztották. Az oroszok debreceni légiósa, Anna Punko egyszer volt eredményes.

Skogrand és Nora MörkForrás: AFP/Hendrik Schmidt

A norvégok a legutóbbi világ- és Európa-bajnokság döntőjében egyaránt Hollandiával mérkőztek, most viszont a két csapat már az elődöntőben találkozik egymással, ugyanis Hollandia válogatottja négy góllal legyőzte Csehországot.

A két évvel ezelőtti tornán, illetve a tavalyi Európa-bajnokságon egyaránt ezüstérmes hollandok remekül kezdték a találkozót (7-1), de a magyarokkal azonos csoportban szerepelt csehek kisvártatva felzárkóztak, a szünet után egyenlítettek (17-17), az utolsó percekben azonban már nem tudták tartani a lépést riválisukkal.

A mezőny legeredményesebb tagja a holland Lois Abbingh volt 14 góllal. A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdázói közül Yvette Broch és Cornelia Nycke Groot egyaránt két alkalommal, a Ferencváros játékosa, Danick Snelder pedig háromszor volt eredményes.
A csehek legjobbja Iveta Luzumova volt 11 góllal.

Norvégia-Oroszország 34-17 (15-8)
Hollandia-Csehország 30-26 (17-16)