Társoldalunk:

Euroliga: vereség a Real Madrid ellen, továbbra sem megy Hangáéknak

2017.12.14. 22:39

A férfi kosárlabda Euroliga 12. fordulójában Hanga Ádám csapata csütörtök este 87-75-re kikapott a Real Madridtól. A magyar válogatott kosaras ezúttal nem a pontszerzésben jeleskedett, inkább a lepattanók gyűjtéséből vette ki a részét.

Az első negyedben jól tartotta magát a Hanga Ádámmal a kezdőcsapatban felálló Barcelona a Real Madrid ellen (15-15).

Hanga Ádám sok időt töltött ismét a pályánForrás: Barcelona Basket/Twitter

A második felvonásban sem kellett szégyenkeznie a katalán csapatnak, a spanyol rivális 25-23-ra nyerte ezt a tíz percet, így két ponttal ment a félidőben.

Hanga szűk 14 percet töltött a pályán az első két negyedben, ez idő alatt három pontig jutott – egy kétpontos mellett egy büntetőt értékesített –, egy támadó és három védekező lepattanót szedett, asszisztja nem volt.

A harmadik negyed már egyértelműen a hazai csapaté volt, a Barca képtelen volt tartani a lépést. A Barcelona csak tizennégy pontig jutott a tíz perc alatt, míg a Real Madrid huszonnyolcat dobott válaszként. Hanga ebben a felvonásban nem tudott újabb pontokat szerezni.

Az utolsó negyedben mindent megtett a Barcelona, meg is nyerte (19-23), de a fordításhoz ez kevés volt. A katalán együttes így sorozatban harmadik vereségét könyvelhette el az Euroligában.

A magyar kosaras végül öt pontig jutott a meccsen, mellette hét lepattanót gyűjtött – egy támadó, hat védekező –, egy asszisztja vot, és nem mellesleg a saját csapatából a legtöbb játékidőt, egészen pontosan 30 perc 49 másodpercet töltött a pályán.

Férfi kosárlabda Euroliga, 12. forduló
Real Madrid-Barcelona 87-75 (15-15, 25-23, 28-14, 19-23)