Vágólapra másolva!
A karácsonyi ünnepeket követően, szerdán Bécsben döntöttek a Közép Európai Liga röplabda négyesdöntőjének rendezéséről. A tavalyi sikertelen pályázat után végre Békéscsaba kapta meg a rendezés jogát, amely hatalmas siker a magyar röplabdasportnak.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület vezetésének nem szegte kedvét a tavalyi kudarc, amikor vitatható körülmények között Zágrábnak ítélték a rendezést, így idén újra beadta pályázatát a klub, még magasabb szintű szakmai tartalommal.

A BRSE röplabda-csapata hazai pályán védheti meg bajnoki címét a Közép-európai Ligában Fotó: Polyák Attila - Origo

Korábban kérdéses volt, hogy egyáltalán el tud-e készülni a projekt a megadott határidőig, hiszen olyan szintű fizikai és adminisztratív terhet ró a klubmenedzsmentre a négy sorozatban való szereplés, a sikerekhez szükséges stabil anyagi háttér biztosítása, illetve azon sportágfejlesztési program megalkotása, melynek eredményként lehetőség van immár a TAO-s források realizálására. Ezek fényében pedig még édesebb a siker, az, hogy az erőfeszítéseket siker koronázta.

„Hazai pályán védhetjük meg címünket"

- kezdte bejelentését Baran Ádám a klub elnöke. „Óriási siker ez, nemcsak a klubnak, hanem a városnak és az egész magyar röplabdázásnak. Már tavaly is többen jelezték, hogy a BRSE pályázata rendezést érdemlő volt, csalódásként éltük meg, hogy nem Békéscsabán volt az esemény. A hír megkoronázása az idei esztendő erőfeszítéseinek, sokszor nehéz körülmények között kellett maradandót alkotnunk.

Baran Ádám lelkes, munkamániás és mindent megtesz a békéscsabai röplabdasportért Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy megvalósíthassuk elképzelésünket, akár anyagi támogatással, de akár csak egy biztató üzenettel. Nemrég közöltem a csapattal és a stábbal a hírt, akik hatalmas lelkesedéssel és örömmel fogadták. Győzni szeretnénk! Végezetül úgy gondolom, ennél a bejelentésnél kevés szebb évzárással tudtunk volna kedveskedni szimpatizánsainknak. Biztos vagyok benne, hogy telt ház és remek hangulat lesz, Békéscsaba kiváló házigazdája lesz az eseménynek" - zárta gondolatait a klubvezető.

A torna előzetesen meghatározott időpontja március 9-11.

A klub januárra ígér részletes tájékoztatást az esemény kapcsán.

Az alapszakasz tízcsapatos mezőnyében a Békéscsaba jelenleg a második helyen áll, de végső pozíciójától függetlenül ott lesz a négy között. A Nyíregyháza pillanatnyilag a hetedik, a Vasas pedig a nyolcadik a tabellán.