NHL: Kapott gól nélkül nyert rangadót a Golden Knights

Nashville Predators v Vegas Golden Knights GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
LAS VEGAS, NV - JANUARY 02: Alex Tuch #89 of the Vegas Golden Knights skates ahead of Alexei Emelin #25 of the Nashville Predators in the second period of their game at T-Mobile Arena on January 2, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Golden Knights won 3-0. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A nyugati első Vegas Golden Knights 3-0-ra legyőzte a tavaly nagydöntős Nashville Predators együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi rangadóján.

Az újonc Las Vegas-i együttes kapujában Marc-Andre Fleury 29 lövést hárított, a csapat pedig sorozatban nyolcadik sikerét aratta.

A játéknapon a ligaelső Tampa Bay Lightning, továbbá a Los Angeles Kings és az Anaheim Ducks sem kapott gólt.

A Lightningban Andrej Vaszilevszkij 30 hárítást mutatott be, s a szezonban hatodik alkalommal őrizte hibátlanul kapuját, ami a legtöbb jelenleg a ligában.

Nem csak Alexei Emelin (#25), hanem a Neshville Predator is elhasalt LAs Vegasban Forrás: AFP/2018 Getty Images/Ethan Miller

A Los Angeles Edmontonban tudott simán győzni nagyrészt annak köszönhetően, hogy a második harmad végén Patrick Maroont, az Oilers játékosát öt percre kiállították súlyos durvaság miatt. A büntetés alatt a vendégek három gólt ütöttek. A Kings legjobbjai a kétgólos Dustin Brown és a 32 védést produkáló Jonathan Quick voltak.

A címvédő Pittsburgh is simán nyert kedden: Philadelphiában a sokáig kiegyenlített összecsapást a második 20 perc közepén döntötte elé a Penguins, mely négy percen belül négyszer volt eredményes az 5-1-re megnyert a találkozón.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 0-2
New York Islanders-Boston Bruins 1-5
Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 1-5
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 4-5 - hosszabbítás után
Montreal Canadiens-San Jose Sharks 1-4
St. Louis Blues-New Jersey Devils 3-2 - szétlövés után
Minnesota Wild-Florida Panthers 5-1
Dallas Stars-Columbus Blue Jackets 1-2
Colorado Avalanche-Winnipeg Jets 3-2 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers-Los Angeles Kings 0-5
Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 0-5
Vegas Golden Knights-Nashville Predators 3-0