Társoldalunk:

Olimpiai bronzérmessel pótolta sérült kulcsemberét a Sopron

2018.01.12. 11:48

A bajnoki címvéd és Euroliga-szereplő Sopron Basket csapata megegyezett az amerikai születésű, szerb állampolgár Danielle Page-vel, aki a csapat sérült kulcsjátékosát, Jelena Milovanovic pótlására érkezeik a klubhoz.

A klub közleményéből kiderül, hogy gyorsan kellett lépniük, és nem is vesztegették az időt: a vezetők egy éjszaka alatt megtalálták a Lille elleni Euroliga-mérkőzésen megsérült Jelena Milovanovic helyettesét. Méghozzá a török AGÜ Spor csapatában szereplő, amerikai születésű, de a 2016-os riói olimpián már a szerb válogatottal bronzérmet szerző, Danielle Page személyében.  

Danielle Page (pirosban) kiváló védőjátékos, de a támadásokat is hatékonyan tudja segíteniForrás: AFP/Mark Ralston

Szerződtetése azért is volt fontos, mert a soproniak amerikai centerének, Crystal Langhorne-nak csak az Euroliga idejére szól a szerződése.

A 31 éves Danielle Page kiváló csapatjátékos és védő, aki korábban megfordult a francia Bourges csapatában is. Az iAGÜ Sporral csak hajszállal csúsztak le az Európa-kupa rájátszásáról. A török együttesben a nemzetközi sorozatban meccsenként több mint 30 percet töltött a pályán, eközben 13,8 pontot szerzett, valamint meccsenként leszedett 7 lepattanót, és kiosztott legalább két gólpasszt is.

Page pénteken esik át az orvosi vizsgálaton, és a szakvezetés reményei szerint a Castors Braine elleni találkozón már pályára is léphet. A játékos szerződése a szezon végéig szól. A soproni csapat keretében lesz egyébként ismerőse: Alekszandra Crvendakic is tagja volt ugyanis az olimpia bronzérmes válogatottnak.