Társoldalunk:

Ismét nyert a világbajnok francia válogatott a férfi kézilabda Eb-n

2018.01.22. 22:10

A világbajnok francia válogatott kilenc góllal legyőzte Szerbia csapatát, míg svéd válogatott végig vezetve, kilenc góllal legyőzte Fehéroroszország csapatát a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn Zágrábban.

Megállíthatatlan a világbajnok

Eredmények, középdöntő, 3. forduló,
I. csoport, Zágráb:
Franciaország-Szerbia 39-30 (19-12)

Az első félidő elején a szerbek egy 4-0-s sorozattal elléptek esélyesebb riválisuktól, a franciák azonban Nedim Remili és a Karabatic-fivérek vezérletével a szünetig egy 4-0-s és egy 5-0-s gólszériával válaszoltak, így magabiztosan vezettek.

A francia Dika Mem (j) és a szerb Tibor Ivanisevic a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában játszott Franciaország-Szerbia mérkőzésen Zágrábban 2018. január 22-énForrás: MTI/EPA/Antonio Bat

A második felvonásban nem változott a játék képe, így a franciák továbbra is százszázalékos mutatóval menetelnek az elődöntő felé.

A mezőny legeredményesebb játékosa a francia Luka Karabatic, illetve a szerb Nemanja Zelenovic volt, egyaránt hét góllal.

Nem megy a Fehéroroszoknak a középdöntőben 

Eredmények, középdöntő, 3. forduló,
I. csoport, Zágráb:
Svédország-Fehéroroszország 29-20 (16-11)

A skandinávok az első perctől kezdve magabiztosan vezettek, és bár a beloruszok a szünet után sorozatban három góllal némileg felzárkóztak, de egyenlíteni nem volt esélyük.

Sikerével a svéd csapat megőrizte esélyét az elődöntőbe jutásra.