Nagy verésért tért vissza Hanga Ádám előző klubjához

FC Barcelona Lassa v Fenerbahce Dogus istanbul - Turkish Airlines EuroLeague NurPhoto Sports News General News Action Sport Basketball Match GAME TEAM FC Barcelona Fenerbahce Euroleague Adam Hanga
Adam Hanga during the match between FC Barcelona v Fenerbahce corresponding to the week 11 of the basketball Euroleague, in Barcelona, on December 08, 2017. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Súlyos 24 pontos vereséget szenvedett a spanyol bajnokságban Hanga Ádám csapata, az FC Barcelona Lassa, amelyik a magyar kosaras előző állomáshelyén a Baskonia otthonában maradt alul.

Nem a legjobb előjelekkel várta a bajnoki rangadót a Barcelona csapata, amelyik sorra bukja el a mérkőzéseit az Euroligában, és a bajnokságban sem muzsikál valami fényesen: utóbbi négy mérkőzéséből hármat is elveszített.

A csapat ezúttal a szintén a felső házban, azaz a tavaszi bajnoki rájátszást érő 1-8. helyen megkapaszkodni vágyó Baskonia csapatához látogatott, ami különösen Hanga Ádám számára volt pikáns: a magyar válogatott kosaras ugyanis éppen a vitóriaiaktól igazolt Barcelonába. Nos, sok öröme nem volt a visszatérésben a kezdőként pályára lépő Hangának. Akit nem fogadtak régi barátként:

A Baskonia tulajdonképpen az első negyedben eldöntötte a mérkőzést, miután 31-7-re nyerte az első negyedet. A katalánokban benne maradt az ütés, még csak kozmetikázni sem tudták az eredményt, a végére is megmaradt a 24 pontos különbség, a Baskonia 96-72-re nyert.

Hanga Ádám kezdőként 31 percet töltött a pályán, nyolc pontot szerzett (ezzel csapata harmadik legeredményesebb játékosa volt), leszedett hat lepattanót és kiosztott egy gólpasszt is.

A Barcelona 12-6-os mérleggel így is harmadik a tabellán, míg a Baskonia 11-7-tel a hatodik helyen áll.