Vágólapra másolva!
A női NB I A-csoportos kosárlabda bajnokság 16. fordulójának rangadóján a veretlen éllovas Atomerőmű KSC Szekszárd, hazai környezetben 80-70-re legyőzte a harmadik helyen álló CMB CARGO UNI Győrt.

A két csapat a szezonban már negyedszer csapott össze egymással.

A győri bajnokin, valamint az Európa-kupa-párharc mindkét felvonásán szekszárdi siker született, így a vendégek visszavágásra készültek.

Izgalmakban gazdag volt a veretlen Szekszárd Győr elleni rangadója Forrás: KSC Szekszárd/Facebook

A mérkőzést a tolnaiak kezdték jobban, Zeljko Djokic tanítványai öt perc elteltével már hétpontos különbséggel vezettek.

A győriek nagyon pontatlanok voltak mezőnyből. Danielle Robinsonnak is csak büntetőből sikerült pontokat szereznie. Völgyi Péter időkérése után sem változott a játék képe: a hazaiak továbbra is hengereltek, és a városi sportcsarnokban felzúdult a "Játszik a csapat!" rigmus. Az első negyed hajrájában magára talált a Győr és feljött öt pontra, azonban Teja Oblak gyönyörű hárompontosa visszaállította a nyolcpontos különbséget. Ez azonban nem szegte a vendégek kedvét, akik Robinson és Krivacevic Tijana vezérletével újra feljöttek egy pontra.

A második negyed elején Krivacevic középtávolijával már a Győr vezetett, de Studer Ágnes összehozott három pontot, így újra egál volt az állás. A folytatásban a Győr teljesen átvette az irányítást, Simon Zsófia és Török Ágnes vezérletével a vendégek 30-23-ra vezettek, amikor Zeljko Djokic időt kért. A lelátón az iménti rigmust felváltotta a "Mindent bele!" és a "Gyerünk gyerekek!" biztatás.

Egy perccel a negyed vége előtt a szekszárdiak legeredményesebb játékosa, Sara Krnjic értékesített két büntetőt, majd Bálint Réka újabb hárompontosa reményt adott a hazaiaknak a folytatásra.

A szekszárdi szurkolók remek hangulatot teremtettek a városi sportcsarnokban Forrás: Csudai Sándor - Origo

A harmadik negyed Robinson kétpontosával indult, majd Anna Mansare válaszolt egy középtávolival. Ezt követően Cyesha Gorre értékesített egy ziccert, majd Krivacevic jelentkezett egy hárompontossal, és már 12 pont volt a győriek előnye. Öt perccel a negyed vége előtt ismét Oblak zsenialítása hozta vissza a reményt, majd Theodoreán Alexandra remek cselsorozat végén értékesített két büntetőt. A vendégek játékosa, Laklóth Anna gyönyörű hárompontossal növelte az előnyt,

de Teja Oblak - aki ekkora már 12 pontnál tartott - hátára vette a szekszárdi csapatot,

amely csak hat pontra volt ekkor lemaradva a győriektől. Két perccel a negyed vége előtt Erica McCall piszkált be a gyűrűbe egy támadólepattanót, majd értékesített egy ziccert és dobhatott egy büntetőt is, amely után a hazaiak három pontra feljöttek.

A negyedik negyedben Oblak és McCall vezérletével villámrajtot vett a Szekszárd, és percekben belül megfordította a mérkőzést, majd Gereben Lívia két kosara után már hat pont volt az előnye.

Teja Oblak volt a szekszárdi csapat egyik legjobbja Forrás: KSC Szerkszárd/Facebook

Ezt követően jött a szekszárdi Studer Ágnes középtávolija, amit már Völgyi Péter sem nézhetett tétlenül, és időt kért, hogy felrázza csapatát. Öt perccel a vége előtt úgy tűnt, a sokáig vezető Győr teljesen megtört. A hazaiak már tizenkét pont előnyre tettek szert, Oblak pedig a húszpontos határt súrolta.

Az utolsó percekben már örömjátékot mutatott be a Szekszárd. A hazai szurkolók óriási fiestát rendeztek a lelátón, meghálálva csapatuknak, hogy megfordították a mérkőzést, és továbbra is hibátlan mérleggel vezetik az NB I-es kosárlabda bajnokságot. Sikerének köszönhetően a KSC veretlen listavezetőként várhatja a két hetes válogatott szünetet.

Zeljko Djokic csapata hátrányból fordított a Győr ellen Forrás: Csudai Sándor - Origo

„A második negyedben rosszul reagáltunk a győriek letámadására.

Ezer sebből véreztünk ezen a találkozón, a szünetben viszont megéreztük a vér szagát, s csapatként nagyot harcolva sikerült a javunkra fordítani a mérkőzést" - nyilatkozta Zeljko Djokic, a Szekszárd edzője.

„Amíg jó volt a védekezésünk, mi irányítottuk a mérkőzést.

Azonban amikor azt hittük, hogy megnyugtató előnyt szereztünk, visszavettünk, a Szekszárd pedig visszajött a mérkőzésbe. A gyűrű alatt kevesek voltunk, amit a hazaiak kihasználtak" - értékelte a vereséget a győriek edzője, Völgyi Péter.

Atomerőmű KSC Szekszárd-CMB CARGO UNI Győr 80-70 (20-19, 12-18, 21-19, 27-14)
Szekszárd Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Kapitány, Praksch, Rácz.
Szekszárd: Studer Á. 5, Theodoreán 8, Bálint 8/6, Mansaré 4, McCall 17/3. Csere: Oblak 18/3, Krnjic 16, Gereben 4, Kiss, Studer Zs. Edző: Zeljko Djokic.
Győr: Czank 4/3, Fields 5/3, Török 8, Varga, Goree 8. Csere: Robinson 16, Krivacevic 12/3, Simon Zs. 7/3, Stepanová 4, Laklóth 6/6. Edző: Völgyi Péter.