Társoldalunk:

Kölnben ünnepli tizedik születésnapját a kézilabda BL Final4

2018.02.06. 17:00

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) döntésének értelmében 2019-ben is a kölni Lanxess Aréna adhat otthont a férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

Az EHF döntéshozó testülete, valamint marketing szervezete a szövetség bécsi főhadiszállásán hozta meg a döntést, mely szerint a klub kézilabdázás legrangosabb eseményére, azaz a BL négyes döntőjére - ahogy 2010 óta mindig - 2019-ben is Kölnben, a Lanxess Arénában kerül sor. 

Az impozáns csarnoknál keresve sem találni jobb helyetForrás: Sputnik/Alexey Kudenko

A város 2010, azaz a formátum bevezetése óta tartja magánál a rendezés jogát, az EHF pedig maradéktalanul elégedett. Amire minden oka meg is van, hiszen az elmúlt nyolc vében minden FINAL4-hétvége teltháza volt, azaz a két napon összesen 39 500 néző látta a Lanxess Arénában a mérkőzéseket, a város pedig készséges házigazdája a sporteseményre érkező több tízezer szurkolónak. 

A 2019-es négyes döntő lesz tizedik a sorban, az EHF pedig igyekszik majd megteremteni a jubileum rangjához méltó körülményeket. A kölni arénának 2020-ig szól a szerződése az EHF-fel a FINAL4 rendezésére, azzal az opcióval, hogy egy alkalommal máshol is sor kerülhet az eseményre. Eddig azonban még egyszer sem merült fel a helyszínváltás gondolata.