Kölnben ünnepli tizedik születésnapját a kézilabda BL Final4

handball Horizontal
Kielce's players celebrate with the trophy after winning the Handball EHF Champions League final Four Final match between KS Vive Tauron Kielce and MVM Veszprém in Cologne, western Germany, on May 29, 2016. / AFP PHOTO / SASCHA SCHUERMANN
Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) döntésének értelmében 2019-ben is a kölni Lanxess Aréna adhat otthont a férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

Az EHF döntéshozó testülete, valamint marketing szervezete a szövetség bécsi főhadiszállásán hozta meg a döntést, mely szerint a klub kézilabdázás legrangosabb eseményére, azaz a BL négyes döntőjére - ahogy 2010 óta mindig - 2019-ben is Kölnben, a Lanxess Arénában kerül sor.

Az impozáns csarnoknál keresve sem találni jobb helyet Forrás: Sputnik/Alexey Kudenko

A város 2010, azaz a formátum bevezetése óta tartja magánál a rendezés jogát, az EHF pedig maradéktalanul elégedett. Amire minden oka meg is van, hiszen az elmúlt nyolc vében minden FINAL4-hétvége teltháza volt, azaz a két napon összesen 39 500 néző látta a Lanxess Arénában a mérkőzéseket, a város pedig készséges házigazdája a sporteseményre érkező több tízezer szurkolónak.

A 2019-es négyes döntő lesz tizedik a sorban, az EHF pedig igyekszik majd megteremteni a jubileum rangjához méltó körülményeket. A kölni arénának 2020-ig szól a szerződése az EHF-fel a FINAL4 rendezésére, azzal az opcióval, hogy egy alkalommal máshol is sor kerülhet az eseményre. Eddig azonban még egyszer sem merült fel a helyszínváltás gondolata.