Társoldalunk:

Saját kezében tartaná továbbjutási esélyeit a női kosárválogatott

2018.02.06. 13:42

Az eddig hibátlan magyar női kosárlabda-válogatott célja, hogy a szombati és szerdai, hazai Európa-bajnoki selejtező-mérkőzéseket követően is saját kezében tudja tartani a továbbjutási esélyeit.

"Továbbra is érzem a csapaton az egységet, az összetartást, hogy a játékosok fókuszban tartják azokat a célokat, amiket együtt akarunk elérni" - nyilatkozta Székely Norbert szövetségi kapitány az MTI-nek.

A magyar válogatott novemberben Litvániát vendégként (73-70), Albániát házigazdaként (137-48) győzte le. A csapat soron következő ellenfelei közül a szombati, az orosz együttes - a magyarokhoz hasonlóan - mindkét mérkőzését megnyerte, míg a szerdai rivális, Litvánia két vereséggel áll.

Székely Norbert, a női válogatott szövetségi kapitányaFotó: Polyák Attila - Origo

"Az oroszok és litvánok elleni találkozókat együtt kezeljük.A továbbjutást illetően a sorsunk egyelőre a saját kezünkben van, ezen a két mérkőzésen azt akarjuk elérni, hogy ott is maradjon- árulta el Székely, aki szerint a szombati mérkőzés tétje az, hogy a magyar csapat "jó állapotban menjen bele" a második meccsbe, mert a litvánokat "mindenképpen le kell győzni".Ez persze nem jelenti azt, hogy a szerdai eredményesség érdekében feláldoznák a szombati meccset.

Napi két edzéssel készülnek a lányokFotó: Polyák Attila - Origo

A keret napi két edzéssel készül, a szövetségi kapitány pénteken tizennégy főre szűkíti keretét, majd szombaton kijelöli a tizenkettes meccskeretet. "Szeretnénk mindkét mérkőzésre ugyanazt a tizenkét játékost nevezni, de sérülés esetére a keretben tartunk még két játékost" - mondta Székely.

A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont, a selejtezőből a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb második vesz részt a tornán. A magyar válogatott novemberben, az Albánia és Oroszország elleni idegenbeli találkozókkal zárja a selejtezősorozatot.