Társoldalunk:

11 góllal nyert a Győr a Bajnokok Ligájában

2018.02.10. 20:47

A címvédő Győri Audi ETO 32-21-re győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában.

A magyar csapatból a német Anja Althaus, a brazil Eduarda Amorim és a norvég Nora Mörk sérülés, Bódi Bernadett betegség miatt hiányzott, az Érdtől kölcsönvett spanyol Mireya González Álvarez pedig egyelőre nem szerepelhet a BL-ben.

Simán nyert a GyőrFotó: Szabó Gábor - Origo

Egy évvel ezelőtt a középdöntőben 17 góllal győzött a Győr a szlovén fővárosban, és ezúttal is remekül kezdett, jó védekezésének köszönhetően a tízedik percben már négy találattal vezetett (1-5). A vendégek két percig kettős emberhátrányban voltak, de gól nélkül átvészeltek ezt az időszakot, és bár a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, nem tudták növelni a különbséget (12-15).

A második félidőben a szlovénok több mint tíz perc után szerezték első akciógóljukat, ezt követően már nem tudták felvenni a versenyt az ETO-val.Az ötvenedik percben tízgólosra nőtt a győriek előnye, így Ambros Martín vezetőedző játéklehetőséget adhatott a fiataloknak, akik gólokkal hálálták meg a bizalmat.

A győriek február 26-án a román CSM Bucuresti ellen folytatják szereplésüket a BL középdöntőjében.

Eredmény:
Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 21-32 (12-15)
A Győr gólszerzői: Tomori 6, Görbicz 5, Oftedal, Knedlikova 4-4, Puhalák, Broch 3-3, Groot, Fodor 2-2, Afentáler, Hansen, Pál T. 1-1