Társoldalunk:

Bravúr! Idegenben nyert a MOL-Pick Szeged

2018.02.11. 18:28

A MOL-Pick Szeged idegenben 37–35-ra győzött a Rhein-Neckar Löwen ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 11. fordulójában.

A Szeged kezdte jobban a meccset, a Löwen csak futott az eredmény után. A kilencedik percben Skube dobta fel kínaira a labdát, amit Sostaric bombázott a kapuba, 4–6. A németek ekkor kértek időt, és milyen jó érzékkel tették:hat gólt dobtak zsinróban, miközben a Szeged egyet sem, így a 13. percben már 10–6 volt az eredmény.

A Szeged idegenben győzte le a LöwentForrás: facebook.com/pickszeged/

A félidő végén azonban jól hajrázott a Szeged, így szünetre sikerült feljönni 17–14-re. A második félidőben kapus nélkül támadott a Löwen, amiből kapott is jó néhány gólt,így 23–24-es szegedi vezetésnél fel is adták ezt a kockázatos játékot.Jacobsen megint időt kért, amiből megint a hazaiak jöttek ki jobban (25–25).

A 45. percben emberelőnybe került a Szeged, amit ki is használt, ismét kettő volt közte. Innentől egy fogócska vette kezdetét, a magyarok góljaira mindig jött a válasz.

A szünet után indult be a SzegedForrás: MTI/Ujvári Sándor

Ez az 56. percig ment így, amikor egy labdaszerzés után Tiagus dobta be a ziccert (32–35).Jött egy újabb szegedi gól, majd három perccel a vége előtt Sierra fogott meg egy német lövést, itt dőlt el a meccs. A hátralévő időben volt még egy időkérés, két-két gól, így végül a Szeged 37–35-re nyert. Óriási bravúr, különösen úgy, hogy a magyar csapata 37-ből 22-t (!) a második félidőben szerzett.

„Nagyon örülök, hogy ilyen csikócsapattal is tudtunk itt nyerni. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de örülök, hogy sikerült megszerezni a két pontot – értékelt a Sport TV-nek Bánhidi Bence. – Sokat videóztunk és elemeztük a Löwen játékát, felkészültek voltunk.

Nagyon jól védekeztünk, és tudtunk gólokat is dobni, ez volt a kulcsa annak, hogy visszajöttünk a meccsbe.Ami az első félidőben történt, próbáljuk elfelejteni, a másodikat viszont úgy kezdtük, ahogy az a nagy könyvben meg van írva."