Hangáékat is meglepte a Real elleni kupasiker

Hanga Ádám, Barcelona
Hanga ezúttal is a jobbak közé tartozott
Vágólapra másolva!
Hanga Ádám szerint a Barcelona egyáltalán nem készült arra, hogy megnyeri a kosárlabda spanyol Király Kupa hétvégi nyolcas döntőjét, és még pezsgő sem várta őket az öltözőben.

A katalán csapat a Baskonia, majd az elődöntőben a házigazda Gran Canaria legyőzése után a vasárnapi döntőben 92–90-re verte a Real Madridot. A magyar légiós – aki első trófeáját szerezte Spanyolországban – 28 és fél perc alatt 12 pontot dobott és három lepattanót szerzett, mielőtt a hajrában kipontozódott.

Hangáék sem számítottak győzelemre Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

„Mi magunk sem vettük komolyan, hogy nyerhetünk, pezsgő sem volt az öltözőben, a bajnoki pólók is már csak a buszon kerültek elő – mesélte a 28 éves játékos a Kossuth Rádió hétfői, Sportvilág című műsorában. – Meglepetéscsapatként győztünk Las Palmasban, mert igaz, hogy mi vagyunk a Barcelona, de tudjuk, hogy mik történtek az elmúlt hónapokban, és edzőváltás is volt tíz nappal ezelőtt."

Kipontozódásáról szólva a magyar kosaras kifejtette, végig nagyon keményen védekezett, a szlovén Luka Doncic őrzése volt a feladata, és a hajrában kellemetlen volt látni a kispadról, ahogyan a madridiak visszazárkóztak,

ezért még a törölközőjét is a fejére tette.

Később aztán annál boldogabb volt, amikor levághatta emlékként a két hálót a gyűrűkről, ezeket a többi trófeához hasonlóan a nagypapája budapesti otthonában szándékozik majd elhelyezni.