Társoldalunk:

Ellentétes félidők, szoros meccset nyert a Szeged

2018.02.24. 19:08

A MOL-Pick Szeged hazai pályán 30–28-ra győzött a horvát PPD Zagreb ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló:
A csoport:
MOL-Pick Szeged – PPD Zagreb (horvát) 30–28 (11–15)

Már csak két forduló van hátra a BL alapszakaszából, és nagyon nem mindegy, hogy hányadik helyen jut tovább a Szeged a nyolcaddöntőbe. Ezért is volt fontos a Zagreb legyőzése hazai pályán.

Az első félidőben nem lehetett féken tartani a horvátokatForrás: MTI/Czagány Balázs

Az első gólt azonban a horvátok dobták: a Szeged nagyon hosszan, másfél percig védekezett, de Ravnic átlövésből megszerezte a vezetést. Az első magyar gólt Bánhidi szerezte.A tizedik percig fej fej mellett haladtak a csapatok, minden zagrebi gólra jött a válasz (4–5).Ekkor lépett meg először kettővel az ellenfél, majd egy szegedi kiállítás után már három volt közte (5–8). A különbség állandósult a szünetig.

A 30. percben volt egy kisebb balhé: Susna szabálytalankodott Bánhidivel szemben, aki erre meglökte őt. A bíró mindkettejüket kiállította.

Sierra két egész pályás gólt dobottForrás: MTI/Czagány Balázs

A második félidő elején kettős emberhátrányba került a Szeged, de ezt a Zagreb nem tudta kihasználni. Sőt.A Szeged gólt szerzett, majd Sostaric is betalált büntetőből, így két gólra csökkent a hátrány (13–15).

És a szegediek nem álltak le: dobálták a gólokat, a baj csak az volt, hogy kapták is. A 44. percben 21–20-nál emberhátrányba került a Zagreb, megvolt az esély, hogy ismét egyenlő legyen, de néhány másodperccel később kiszórták Srsent is.Fontos pillanatban Sierra védett nagyot, az ellentámadásból pedig meglett az egyenlítés (22–22).A következőből meg a vezetés is: zagrebi kiállítás, szegedi büntető, Sostaric gól.

Az utolsó percekre kettős emberelőnybe került a Szeged. A horvátok lehozták a kapusokat, de így sem tudtak egyenlíteni, Sierra egy egész pályás góllal eldöntötte a meccset. 30–28 a vége.

„Az első félidőben botrányosan játszottunk – ismerte el a meccs után Bánhidi. – Szünetben kaptunk egy kis fejmosást, aztán a másodikban rákapcsoltunk és megmutattuk az igazi arcunkat."