Hisztis olaszokra számít a Fradi klasszisa az Eurokupa-döntőben

5. Vodafone Kupa, Madaras Norbert 
Madaras Norbert, Magyarország - Ausztrália
Budapest, 2015. július 9. Madaras Norbert az 5. Vodafone Kupán játszott Magyarország - Ausztrália vízilabda-mérkőzésen Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. július 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencváros vízilabdacsapata a Miskolc elleni kettős győzelemmel bejutott be az Eurokupa döntőjébe, amelyet tavaly a Nagyvárad ellen sikerült megnyernie. A címvédő sokat erősödött, a DIGI Sport híradójának nyilatkozó Madaras Norbert mégis óva inti a könnyű sikerről ábrándozókat, hiszen a Verona remekel a saját bajnokságában, ráadásul az olasz csapatok ellen sohasem könnyű játszani.

Nyáron teljesen átalakult a Ferencváros vízilabdacsapata, seregnyi új játékost, köztük világklasszisokat kellett beépítenie Varga Zsoltnak, ami egyben nagy kihívás, és persze kellemes feladat is. A zöld-fehérek eddig jól állnak, és úgy néz ki, márciusra összeállt a csapat. A Miskolc kiejtésével - csakúgy, mint tavaly -, ismét nemzetközi kupadöntőt játszhat a Fradi.

"Ha visszaemlékszem, tavaly az elődöntőnek a két meccse volt igazából a döntő, nagyon nehéz találkozók voltak. Összességében egy góllal nyertünk (a montenegrói Jadran Herceg Novi ellen), míg a döntőben, Nagyváradon hatgólos előnnyel sikerült végezni,

- nyilatkozta a Sport 24-nek Madaras Norbert.

Madaras Norbert mégis óva inti a könnyű sikerről ábrándozókat Forrás: MTI/Kovács Tamás

A döntőben az a Verona lesz az ellenfél,

amellyel a selejtező első körében már találkozott a Fradi: szeptemberben, saját medencéjében 11-9-re nyert a címvédő.

"Az olasz csapatok ellen nem egyszerű,

"Nagyon jó meccseket játszottak, volt, hogy 4-2-re, 5-2-re győztek, képesek tökéletes védekezést hozni. Biztos, hogy nehéz dolgunk lesz, még ha azt is mondom, hogy nekünk a támadójátékunk különösen jó. Attól is függ a döntő kimenetele, hogy hol lesz az első meccs, náluk vagy nálunk, de ettől függetlenül, mindenképpen győzni szeretnénk" – fogalmazott a kétszeres olimpiai bajnok pólós.

Manhercz Krisztián még szegediként játszott elődöntőt az Eurokupában, most pedig első döntőjére készül a 21 éves magyar játékos. "Kétmeccses döntőt még sohasem játszottam, ez furcsa lesz, de az biztos, hogy mindenki száz százalékot, ha nem többet bele fog adni, hogy ismét megnyerjük ezt a kupasorozatot."

A Verona remekel a saját bajnokságában, ráadásul az olasz csapatok ellen sohasem könnyű játszani. Fotó: Mudra László - Origo

A tavalyi serleg egyelőre a Népligetben van, és mindenki azt szeretné, ha ez így is maradna. "A tavalyi csapattal összehasonlítva, azért kijelenthetjük, hogy az idei egy jobb játékosokból álló, jobb csapat, és

- de azért ez nem ilyen egyszerű, a sportban nem így mennek a dolgok. A mostani stabilabb csapat, mint a tavalyi, és több lábon áll" – hasonlította össze a két Fradit a 38 éves Madaras Norbert.

A Verona története során először jutott be egy nemzetközi sorozat döntőjébe, míg a Fradi címvédőként lesz ott a fináléban.