Társoldalunk:

Csak a párizsi világválogatott dobott több gólt a MOL-Pick Szegednél

2018.03.06. 19:49

A MOL-Pick Szeged dobta a második legtöbb gólt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnap zárult csoportkörében.

A BL honlapján kedden megjelent összesítő szerint a szegediek, akik az A csoport ötödik helyén végeztek, a 14 mérkőzésen 421 gólt dobtak, ennél csak a Paris Saint-Germain nyújtott jobb teljesítményt (424). A B csoportban második Telekom Veszprém teljesítménye 407 gól, a csoportkörben pedig 9911 találat született összesen. 

Mario Sostaric (labdával) is kivette a részét a szegedi gólgyártásbólForrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

A legtöbb találat a német Rhein-Neckar Löwen és a Szeged meccsén született, melyet a magyar csapat vendégként 37-35-re megnyert.

A góllövőlistát a PSG német balszélsője, Uwe Gensheimer zárta az élen 80 találattal, a Veszprém irányítója, Lékai Máté harmadik lett 72 góllal.

Nyeretlen és veretlen csapat sem volt a csoportkörben, a legtöbb döntetlent - ötöt - pedig a Löwen játszotta. Négy mérkőzést láttak 10 ezernél többen a helyszínen. A rekordot a THW Kiel–Vive Kielce mérkőzésen regisztrálták 10 285 szurkolóval. A német csapat meccseit 66 483 néző látta, ami 9497-es átlagot jelent.

Veszprém–PSG rangadón is fölösleges volt üres széket keresni a csarnokbanFotó: Polyák Attila - Origo

A 14 közé kilenc ország klubjai jutottak be, köztük három német és francia, valamint két magyar. A nagy visszatérő éppen a Veszprém ellenfele, a dán bajnokságban listavezető Skjern HB, amely 14 év után játszhat ismét nyolcaddöntőt.

A negyeddöntőbe jutásért:
Montpellier HB (francia)-Barcelona (spanyol)
Skjern HB (dán)-Telekom Veszprém
Meskov Breszt (fehérorosz)-HBC Nantes (francia)
IFK Kristianstad (svéd) - Flensburg-Handewitt (német)
Vive Kielce (lengyel)- Rhein-Neckar Löwen (német)
MOL-Pick Szeged - THW Kiel (német)
A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő macedón Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.