Társoldalunk:

Harmadosztályú csapatával lép pályára a kézilabda BL-ben a Löwen

2018.03.08. 16:58

A német Rhein-Neckar Löwen férfi kézilabdacsapatának március 24-én a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, illetve a bajnokságban is pályára kell lépnie.

Az európai szövetség (EHF) arra kérte a német klubot, hogy a probléma megoldása érdekében cserélje fel pályaválasztói jogát a lengyel Vive Kielcével, ám a Löwen ebbe nem egyezett bele. A német egyesületnél abban bíztak, hogy ennek ellenére másik napra írják ki a lengyelek elleni találkozót, ám az európai szövetség ebben nem volt partner.

Jennifer Kettemann, a bajnoki címvédő Löwen vezérigazgatója a klub honlapjának elmondta: a harmadosztályban szereplő tartalékcsapatuk játszik a BL-ben. Hozzátette: vállalták volna, hogy akár a bajnoki összecsapás másnapján pályára lépnek Lengyelországban, de az EHF erre a javaslatukra nemet mondott.

Momir Rnic, a Löwen játékosa (k), valamint a szegedi Matej Gaber b) és Thiagus Petrus Goncalves Dos Santos (j) a MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen férfi Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzésen a Szegedi Városi Sportcsarnokban 2017. november 5-énForrás: MTI/Illyés Tibor

A pályaválasztói jogot azért nem akarják megcserélni, mert fontos számukra, hogy a BL-visszavágót otthon rendezzék meg - méghozzá a szerinte családbarát húsvétvasárnapon -, továbbá március 21-én, az EHF által javasolt cserenapra amúgy sem áll rendelkezésükre a sportcsarnok.

A Löwen BL-meccse a kiírás szerint március 24-én 16 órakor kezdődik, míg a THW Kiel elleni bajnoki rangadója 18.10-kor. Utóbbi időpontját a televíziós közvetítés miatt nem engedik módosítani.

A THW Kiel a BL-nyolcaddöntőben a MOL-Pick Szegeddel találkozik, de a Löwennel ellentétben beleegyezett a pályaválasztói jog felcserélésébe, így a hazai BL-nyolcaddöntőjét három nappal a bajnoki rangadó előtt rendezheti meg.