Benedek Tibor saját világbajnok csapatát másolná Újpesten

Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, edző, interjú 2017 március 29.
Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, edző, interjú 2017.03.29.
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, egy évig bírta Benedek Tibor, hogy többnyire csak az irodából tegyen meg mindent az UVSE pólósaiért, a következő szezontól ugyanis leül az újpesti férficsapat kispadjára. A DIGI Sport híradójának elárulta, milyen taktikát fog alkalmazni edzőként - remélhetőleg - az ob I-ben.

"Azt hiszem, le kellene már mennem a medencepartra" – mondta pár napja Benedek Tibor, aztán hamarosan ki is derült, mi van a háttérben. A szövetségi kapitányként világbajnok szakember ugyanis - szakmai igazgatóként, a vezetéssel egyetértve – úgy döntött, hogy jövőre ő ül le az UVSE férficsapatának a kispadjára.

és meglegyen az átmenet a 17-18 éves gyerekeknél.

Benedek Tibor már most tudja, hogy milyen csapatot szeretne látni a következő idényben Fotó: Szabó Gábor - Origo

Remélhetőleg az ob I-ben játszunk jövőre, mert benn is kell maradni az első osztályban, de ha nem, az sem olyan nagy tragédia, akkor az ob I/b-ből igyekszünk majd feljutni újra az első osztályba. Nem az az elsődleges célja most az egyesületnek, hogy a férfi szakosztály a legjobbak közé kerüljön. Inkább az utánpótlás-nevelés a fontos, illetve az, hogy azok a felnőtt játékosok, akik jövőre is itt játszanak nálunk, minél többet fejlődjenek, és egy-két éven belül akár egy nagyobb csapathoz is el tudjanak igazolni" - nyilatkozta a Sport 24-nek.

A játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibornak arra is megvan a terve, hogy egy nagyon fiatal pólósokból álló csapat itthon miképp veheti fel a versenyt a gladiátorok ellen. "Ha szemben állok egy 24 éves, 90-100 kilós emberrel, és le akarom birkózni, akkor nincsen esélyem.

Ha valaki visszaemlékszik, a barcelonai világbajnokságon ezzel nőttünk a mezőny fölé, amit aztán az ellenfelek szépen kiismertek, és egyre inkább meg tudtak akadályozni. De én ebben hiszek továbbra is, a látványos vízilabdában, ötvözve a gyorsaságot a fegyelemmel."