Társoldalunk:

A kosárdráma utolsó felvonása: az év meccse jön Sopronban

2018.03.14. 05:36

Az év mérkőzés előtt áll a Sopron női kosárlabdacsapata, amely az Euroliga négyesdöntőjébe jutásról dönt. A képlet egyszerű, nincs mit számolgatni, a szerdai csata győztese megváltja jegyét az áprilisi Final Fourra. Sopronban nem győzik hangsúlyozni, hogy a bravúr csak a szurkolóik hathatós támogatása mellett sikerülhet a török sztárklub, a Fenerbache ellen. Kezdés 18 órakor, a meccset az interneten lehet megtekinteni, mivel az ország sporttelevíziói közül egy sem tudta műsorra tűzni a találkozót.

A többi párosítás egyértelműen az esélyesek sikerét hozta, így a címvédő Dinamo Kurszk, a szintén orosz Jekatyerinburg, és a török Yakin Dogu már hátradőlve figyelheti, hogy ki csatlakozik hozzájuk az április 20-22. között megrendezésre kerülő FINAL4 küzdelmei során.

Az év mérkőzés előtt áll a Sopron női kosárlabdacsapataForrás: Sopron Basket

A nyolc kiváló légióssal és török válogatottakkal felálló, "végtelen költségvetésű" török klub a párharc első mérkőzésén szoros küzdelemben elvette a Sopron pályaelőnyét, ám a magyar együttes játékosai nem estek kétségbe, és elképesztő teljesítménnyel legyűrték Isztambulban a riválisukat. Fel is kapta a fejét a bravúrra mind a honi, mind a nemzetközi sajtó, a televízió képernyőjére ennek ellenére így sem sikerült felkerülniük.

Sopron - Fenerbache csata a FINAL4-ba jutásértFotó: Mudra László - Origo

Az interneten azonban igyekeznek azoknak is minőségi élményt nyújtani, akik nem tudnak jelen lenni szerda este a Novomatic Arénában. 

A szurkolókra hatalmas szükség lesz a Fenerbahce ellenForrás: Sopron Basket

Az előzetes felfokozott érdeklődés alapján garantált a telt ház. A csapat reményei szerint 2009-hez hasonlóan már a bemelegítéskor fantasztikus hangulatot fognak teremteni a szurkolók. Ennek fontosságáról beszélt a mérkőzést megelőzően a vezetőedző, Roberto Iniguez is, illetve a fizioterapeuta, Angel Lopez.

Aleksandra Crvendakic és Jelena Milovanovic is beszélt a várakozásairól.

A találkozóra jegyek a helyszínen válthatók 16.30 órától, egységesen 2000 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

Az élő stream itt lesz elérhető: