Vágólapra másolva!
A listavezető Szolnoki Olaj egy félidő alatt lerendezte a Falco KC Szombathely elleni NB I-es csúcsrangadót a férfi kosárlabda NB I-ben. A Falco az első félidőben gyakorlatilag az öltözőben ragadt, a hazaiak ellenben csúcsteljesítményt nyújtottak. Bár a Szombathely a negyedik negyedben öt pontra feljöttek, a végén a hazaiak magabiztosan, 10 ponttal nyertek.

Egy csodálatos kétkezes szolnoki zsákolással indult a bajnokság első és második helyezettjének találkozója Szolnokon. Perry tényleg szemet gyönyörködtető megmozdulása meg is adta a meccs alaphangját. A Szolnok nem akart még egyszer ugyanabba a hibába esni, mint a legutóbbi, Körmend elleni hazai mérkőzésén, amelyet egy ponttal elvesztett. Mind az első, mind a második negyedben domináltak a hazaiak, Vojvoda Dávid pedig nagyon elemében volt. Az egylábas felugrások utáni ziccerek értékesítése, a távoli dobások - ez volt az első félidős Vojvoda-show. Az első negyed után 25-16-ra, a nagyszünetben pedig 18 ponttal vezetett az Olaj - nagyon úgy tűnt, hogy a Szolnok egy félidő alatt lerendezte a meccset.

A második félidő elején tovább nőtt a különbség - a 21. percben 53-33 volt az állás a Szolnoknak. Vojvoda ihletett formában kosarazott. A Falco pedig képtelen volt csökkenteni a különbséget, amely 20 pont környékén állandósult. Az utolsó szünetre 72-55 volt az állás, a vendégcsapatnak kisebb csoda kellett volna ahhoz, hogy szoros legyen a meccs. A csoda majdnem bekövetkezett, de csak majdnem. A negyedik negyedben kissé elalvó Szolnok magára húzta a Falcót, de a vendégcsapat csak öt pontra tudott felzárkózni. 79-74-nél azonban újra megrázta magát a Szolnok és 84-74-re megnyerte a mérkőzést.

A Falco csak magát okolhatja, hogy hagyta ellépni a Szolnokot, mínusz 23 pontról pedig nem lehetett fordítani.

Férfi kosárlabda NB I: Szolnoki Olaj-Falco 84-74 (25-16, 26-17, 21-22, 12-19)

Szolnok: Perry 13/3, Kovács P. 7/6, Vojvoda 20/12, Milosevics 13/3, Andric 11. Csere: Browning 7, Ford 2, Tóth Á. 11, Polyák -. Falco: Govens 18/3, Perl 9/3, Váradi 3/3, Borisov 9/3, Taylor 13. Csere: Pustahvar 14/6, Tóth N. 4, Norfleet 4.