Vágólapra másolva!
Szombaton két mérkőzéssel elrajtol a Fezen HFL, a magyarországi amerikaifutball-bajnokság kiemelt osztályának küzdelemsorozata.

A szezont felvezető szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, az előző idényhez képest előrelépés, hogy a korábbi hat helyett idén nyolc együttes indul az első osztályban, amelynek alapszakaszában minden csapat egyszer játszik minden ellenfelével. Ezt követően a négy legjobb folytathatja szereplését a rájátszásban.

A Budapest Cowbells címvédőként vág neki az idei sorozatnak Fotó: Medgyesi Milán - Origo

"A tavalyi teltházas döntő után örülök, hogy bővült a csapatlétszám" - fogalmazott Boda Gábor, a Magyar Amerikaifutball Szövetség (MAFSZ) elnöke. Hozzátette: sok szoros mérkőzésre és meglepetésre számít az idei szezonban, amelynek a Budapest Cowbells vág neki címvédőként.
Kovács Antal a Fehérvári Zenei Napok, mint névadó szponzor képviseletében kiemelte, nagyon örül, hogy a székesfehérvári Enthroners révén a város is érdekelt az idei kiemelt bajnokságban, ennek is köszönhető, hogy támogatják a sorozatot.

"Két év alatt oda fejlődött Székesfehérváron a sportág, hogy többezres nézőszám előtt rendeztek mérkőzéseket" - emlékeztetett Kovács.

Szombaton Cowbells-Eagles és Enthrones-Wolves találkozót rendeznek, vasárnap a Gorillaz a Sharksszal, a Steelers pedig a Tigersszel találkozik.

A HFL döntőjét, a 13. Hungarian Bowlt július 14-én rendezik.

A Fezen HFL résztvevői:
Budapest Cowbells (címvédő), Miskolc Steelers, Budapest Wolves, Győr Sharks, DAK Acél Dunaújváros Gorillaz, Fehérvár Enthroners, Budapest Eagles, Nyíregyháza Tigers