Vágólapra másolva!
A montenegrói férfi vízilabda-válogatott 11-8-ra legyőzte Szerbiát a világliga európai selejtezősorozatának legutóbbi játéknapján, így az automatikus továbbjutást jelentő csoportelsőség nem dőlt el az A jelű hármasban.

A nemzetközi szövetség szerdai tájékoztatása szerint a montenegróiak két negyed után 7-4-re vezettek - a szerbek decemberben házigazdaként pont ennyire nyertek -, és a háromgólos különbség az összecsapás végén is megmaradt.

A csoportból a Románia-Montenegró találkozó maradt hátra, a kilencpontos szerbek gólkülönbsége +16, a hatpontos riválisé +11.

A B csoportban a zárómérkőzés eredményétől függetlenül csoportelső horvátok már biztos résztvevői a világliga szuperdöntőjének, míg a C csoportban kilencpontos magyarok - akik kedden Debrecenben 13-1-re győzték le Hollandiát - április 10-én Pamplonában, a spanyolok vendégeként zárják a selejtezőt.

A magyar pólóválogatott még megszerezheti a csoportelsőséget Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Január közepén Märcz Tamás együttese házigazdaként 9-8-ra nyert a spanyolok ellen, akiknek hat pontjuk van. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény számít.
A férfi világliga júniusi, nyolccsapatos szuperdöntőjében Európát négy csapat képviseli: a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.