Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes holland csapatot fogadja Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában. Az Audi Arénában 18 órakor kezdődő találkozó előtt ünnepélyesen elbúcsúztatják Görbicz Anitát, a korábbi csapatkapitány ugyanis a decemberi világbajnokságon játszott utoljára nemzeti színekben.

"Különleges alkalom a mérkőzés, nem csupán azért, mert a világ egyik legjobb csapatát, az elmúlt négy világversenyen háromszor érmet szerző, egyszer pedig a negyedik helyen végző Hollandiát fogadjuk Európa-bajnoki selejtezőn, hanem azért is, mert

- mondta a magyar szövetség honlapján Novák András főtitkár.

Görbicz Anita búcsúzik a válogatottól Forrás: ifj.ThalyZoltan/Ifj.Thalyzoltan

A magyar együttes idei első mérkőzését megelőzően Kim Rasmussen szövetségi kapitány keretéből

Szöllősi-Zácsik Szandra és Klivinyi Kinga is kikerült,

a Budaörs és az Érd játékosa is vállsérüléssel bajlódik. A Ferencváros két tapasztalt kézilabdázójára, Szekeres Klárára és Szucsánszki Zitára egy ideig biztosan nem számít a dán szakvezető, mert mindketten családalapításra készülnek.

Az Európa-bajnoki selejtező harmadik fordulója előtt egyformán százszázalékos csapatok meccsén minden bizonnyal pályára lép a Győri Audi ETO KC, illetve a Ferencváros két-két holland légiósa, Yvette Broch, Cornelia Nycke Groot, Laura van der Heijden és Danick Snelder, ugyanis mindannyian szerepelnek az ellenfél keretében.

"Ez egy komoly presztízs lesz a győri játékosok között,

- mondta Tomori Zsuzsanna az M4 Sportnak.

Hozzátette, a vendégeknél is lesznek hiányzók, és úgy fogalmazott, ha a meghatározó embereiket, a belső lövőiket meg tudják fogni, valamint

a lerohanásaikat meg tudják akadályozni, akkor nagy esélyük van egy jó mérkőzésre.

A magyar Tomori Zsuzsanna (b) és a szerb Jovana Stoiljkovic a 22. női kézilabda-világbajnokság A csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen a dániai Herningben Forrás: MTI/Kovács Anikó

"A hollandoknak az a legnagyobb erősségük, hogy

aztán kifejezetten azzal foglalkoztunk, hogy mit kell csinálnunk védekezésben és támadásban a hollandok ellen" - tette hozzá a győriek átlövője.

A két ország válogatottja eddig 41 alkalommal találkozott, a hollandok csupán kétszer - 1989-ben és 2010-ben - tudtak nyerni, az összes többi mérkőzésen a magyarok győztek. A csapatok vasárnap Eindhovenben ismét megmérkőznek egymással.

A selejtezősorozat 7. csoportjában a holland és a magyar válogatott mellett Fehéroroszország és Koszovó szerepel, az első és a második, valamint a hét csoport legjobb harmadikja jut ki a decemberi, franciaországi kontinenstornára.

A magyar válogatott korábbi eredményei:
2017. szeptember 27. Magyarország-Koszovó 37-12 (18-5)
2017. október 1. Fehéroroszország-Magyarország 18-25 (8-12)
A 7. csoport állása: 1. Hollandia 4 pont, 2. Magyarország 4, 3. Fehéroroszország 0, 4. Koszovó 0

A magyar válogatott további mérkőzései:
március 25. Hollandia-Magyarország, Eindhoven 16.00
május 30. Koszovó-Magyarország, Pristina 18.00
június 2. Magyarország-Fehéroroszország, Kecskemét 16.30