Társoldalunk:

Kikapott az oroszoktól a női pólócsapat az Európa Kupában

2018.03.22. 21:12

A magyar női vízilabda-válogatott alulmaradt az oroszokkal vívott első mérkőzésén az Európa Kupa spanyolországi hatos döntőjében, így pénteken az elődöntő helyett az ötödik helyért szállhat vízbe.

Az első alkalommal kiírt Európa Kupa nyitónapján az Európa-bajnoki címvédő magyarok az olimpiai és világbajnoki bronzérmes oroszokkal csaptak össze, akik már első akciójukból eredményesek voltak. A csapatkapitány, Keszthelyi Rita egyenlített, majd a hozzá hasonlóan végül duplázó Szilágyi Dorottya révén lett 2-2 az állás. Ekkor azonban Bíró Attila együttese megtorpant, az oroszok egymás után négyszer is bevették a magyar kaput, így a nagyszünetre 6-2-es vezetésüknél vonultak el a csapatok.

Szilágyi Dorottya (b) jól játszott, de a magyar válogatott kikapottForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A harmadik negyedben Szücs Gabriella és Horváth Brigitta jóvoltából visszakapaszkodott a válogatott, a remények azonban csak átmenetileg éltek, elsősorban azért, mert az oroszok hatékonyabban használták ki az emberelőnyös helyzeteket, és meg sem álltak 9-4-ig. Szilágyi (9-5), majd a kétszer is betaláló Leimeter Dóra (10-7) felzárkóztatta ugyan a Bíró-csapatot, sőt a befejező nyolc percben Keszthelyi és Gurisatti Gréta góljával 11-9-re módosult az állás, ám csak a negyedet sikerült megnyerni, a mérkőzést nem.

A magyar csapat a csütörtöki párharc veszteseként az olimpiai ezüstérmes olaszokkal játszik pénteken, miután azok az EK nyitómérkőzésén kikaptak a 2016-os Eb-ezüstérmes hollandoktól.

Eredmény, Európa Kupa hatos döntő, az elődöntőbe jutásért:
Oroszország-Magyarország 11-9 (3-2, 3-0, 4-5, 1-2)
a magyar góldobók: Szilágyi, Leimeter, Keszthelyi 2-2, Szücs, Horváth, Gurisatti 1-1

További eredmény:
Hollandia-Olaszország 8-6 (1-2, 3-0, 1-2, 3-2)

a további program:
péntek:
az 5. helyért: Magyarország-Olaszország, 17.00
elődöntő:
Hollandia-Görögország, 18.45
Oroszország-Spanyolország, 20.30
szombat:
A 3. helyért, 12.00
Döntő, 14.00