Társoldalunk:

Világliga: büntetőkkel kikapott, de szuperdöntős a magyar pólócsapat

2018.04.10. 21:36

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a világliga szuperdöntőjébe, miután a keddi utolsó csoportmérkőzésen - 10-10 után - büntetőkkel kapott csak ki a spanyoloktól Pamplonában.

Eredmény (a magyar szövetség honlapjáról):
Férfi világliga, európai selejtező, C csoport:
Spanyolország-Magyarország 10-10 (3-1, 1-3, 3-3, 3-3) - büntetőkkel: 4-2
a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 4, Vámos 2, Török, Bátori, Zalánki, Mezei 1-1

Märcz Tamás együttese százszázalékos mérleggel állt a zárókör előtt, s annak tudatában ugorhatott vízbe, hogy még egygólos vereséggel is kivívja a továbbjutást.

A rangadó a hazaiak elképzelései szerint kezdődött, a spanyolok ugyanis 1-0-s magyar vezetés után háromszor is betaláltak, így biztos előnnyel zárták az első negyedet. A folytatás viszont a magyaroknak sikerült jobban, mivel Nagy Viktor feljavult a kapuban, elöl pedig Manhercz, Török és Vámos is gólt dobott.

Nagy csata volt a vízbenFotó: Mudra László - Origo

A harmadik negyedben a spanyolok vették át az irányítást, ám hiába kerültek ismét kétgólos előnybe, a magyar válogatott még a negyed vége előtt egyenlíteni tudott. Amíg a harmadik szakaszban mindig a spanyolok voltak lépéselőnyben, addig a zárószakaszban rendre a magyarok vezettek, igaz, a házigazdák mindig válaszoltak.

A rendes játékidő 10-10-es döntetlennel zárult, amivel eldőlt, hogy a C jelű hármasból Magyarország jutott a sorozat nyolcas fináléjába, a spanyolok pedig a győzelemnek örülhettek, miután a büntetőpárbajt 4-2-re nyerték.

A szuperdöntőt június 18. és 23. között rendezik.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Hollandia 0