A Szolnok és az Eger is bejutott a póló-BL nyolcas döntőjébe

Eger, Szolnok, vízilabda
Eger, 2018. február 7. Az egri Uros Cuckovic (b) és Mezei Tamás, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 8. fordulójában játszott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa VSC mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2018. február 7-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
A címvédő Szolnok házigazdaként nagy csatában 9-8-ra legyőzte a német Spandau Berlin együttesét szerdán a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 12. fordulójában. Az ZF-Eger 8-4-re verte a montenegrói Jadran Carine csapatát, így mindkét magyar együttes ott lesz a sorozat nyolcas döntőjében.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló:
B csoport:
Szolnoki Dózsa-Spandau Berlin (német) 9-8 (3-2, 1-1, 2-2, 3-3)
a magyar csapat gólszerzői: Kis G., Zalánki 3-3, Younger, Cuk, Aleksic 1-1

A két csapat a harmadik fordulóban a német fővárosban találkozott egymással, s akkor meglepetésre a hazaiak diadalmaskodtak.

Ennek alapján nagy csatára lehetett számítani, és így is lett, gyakorlatilag végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, s ugyan a magyarok a zárónegyedben kétszer is kétgólos előnybe kerültek, a vendégeknek mindig volt válaszuk és három perccel a vége előtt egyenlítettek.

A hajrában Milan Aleksic gólját követően a berliniek még az utolsó pillanatokban is támadhattak az egyenlítésért, de végül ez elmaradt.


Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló:
B csoport:
ZF-Eger - Jadran Carine (montenegrói) 8-4 (2-0, 2-1, 1-2, 3-1)
a magyar csapat gólszerzői: Kovács Ge., Hosnyánszky 2-2, Vlahopulosz, Angyal, Bedő, Rasovic 1-1

A montenegrói Jadran Carine elleni szerdai győzelemmel két fordulóval a csoportkör vége előtt a ZF-Eger is biztosította helyét a BL nyolcas döntőjében, s ez az eredmény a címvédő Szolnok továbbjutását is jelenti.

A két csapat a harmadik fordulóban 4-4-es döntetlent játszott egymással, azonban szerdán az egri összecsapás nagyjából csak a nagyszünetig volt izgalmas, hiszen a hazaiak 4-1-es vezetésük után már nem engedték közel a riválisukat.

A csoport:
A-Híd OSC Újbuda - Barceloneta (spanyol) 6-8 (1-4, 1-0, 1-3, 3-1)

Az A csoportban a már biztosan búcsúzó OSC otthon kapott ki a Barceloneta csapatától.