Vágólapra másolva!
Az elmúlt hétvégén Sopronban rendezték meg a női kosárlabda legrangosabb európai kupasorozatának, az Euroligának a négyes döntőjét. A háromnapos esemény után érthető elfogultsággal mondhattuk, hogy fantasztikus volt, de most ugyanezt mondja a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) is. 

A z elképesztő hangulatot, megannyi feledhetetlen pillanatot, drámát és könnyet hozó Final Four végén ezúttal mindenki ünnepelhetett. A győztes UMMC Jekatyerinburg, a történelmi sikert elérő, másodikként záró Sopron Basket, a szurkolók, a város és a döntőt első ízben Sopronnak adó nemzetközi szövetség is. Utóbbi a szervezet honlapján egy hosszabb cikkben meg is írja, miért volt tökéletes választás Sopron az idei Final Four helyszínének.

A szerző a hangulattal kezdi, ami egyszerre volt "fülsüketítő, ugyanakkor támogató és barátságos", méltó egy Euroliga Final Fourhoz.

Tökéletes választásnak bizonyult Sopron és a Novomatic Arena Fotó: Polyák Attila - Origo

A kompakt Novomatic Arénában végig őrületes volt a hangulat, ami elsősorban a hazaiaknak volt köszönhető, de a Jekatyerinburgból érkező különítmény is tapsot érdemelt.

- írja a szerző.

A különleges hangulat mindenkire átragadt, legyen szó játékosról vagy edzőről. Így a Final Four legértékesebb játékosának (MVP) választott Emma Meessemannra is, aki a döntőt követő sajtótájékoztatón

nem saját nagyszerű teljesítményéről beszélt, hanem a fantasztikus hangulatról, de ugyanígy tett a győztes orosz csapat spanyol edzője, Miguel Mendez is,

míg a Sopront irányító Roberto Iniguez az UMMC-t győzelemre vezető honfitársát méltatta.

Kijutott a dicséretből a történelmi sikert elérő, első magyar csapatként Euroliga-döntőt játszó Sopron Basket csapatának is. "Biztos, hogy csalódottak voltak, hiszen elveszítették a döntőt, még, ha nem is ők voltak az esélyesek. De, az, hogy odáig eljutottak, első ízben, drámai körülmények között és saját szurkolóik előtt, elég volt, hogy mosolyt csaljon az arcokra."

Ennek az ezüstéremnek valóban lehet örülni Fotó: Polyák Attila - Origo

És, hogy szakmailag is alá legyen támasztva a soproni siker: "Talán a Sopron példája mutatja meg a legjobban, hogy,

A Final Four legemlékezetesebb pillanata a parketten a szerző számára is Jelen Milovanovic szinte hihetetlen hárompontosa volt, amellyel a Sopron eldöntötte a török Yakin Dogu elleni elődöntőt:

A játéktéren kívül pedig a soproni Danielle Page eddig talán rejtett tévés tehetsége, aki jobbnál jobb villáminterjúkkal szórakoztatta a társakat, és, aki máris leigazolna a FIBA száguldó riporternek a hasonló tornákra.