Drámai elődöntőt nyert Szolnokon az Eger

Eger, Szolnok, vízilabda
Eger, 2018. február 7. Az egri Uros Cuckovic (b) és Mezei Tamás, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 8. fordulójában játszott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa VSC mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2018. február 7-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Az Eger ötméteresekkel nyert a címvédő Szolnok ellen a férfi vízilabda ob I elődöntőjében szerdán, így egyetlen siker választja el a továbbjutástól.

A rendes játékidő 3-3-as végeredménnyel ért véget úgy, hogy a vendégek tizenegy másodperccel a vége előtt egyenlítettek, majd a szolnoki Milan Aleksic a dudaszó pillanatában szinte félpályáról talált a hálóba, de mivel a labdába nem ért bele rajta kívül senki, a játékvezetők érvénytelenítették a gólt.

Újabb hatalmas csatát hozott a címvédő Szolnok és az Eger meccse az vízilabda ob I. rájátszásában, amelynek végén büntetőkkel a Heves megyeiek örülhettek Forrás: MTI/Komka Péter

A szabályok értelmében így ötméteresek döntöttek: a maratoni hosszúságúra sikerült párbajban a hazaiaknál a tizenegyedik lövést a szerb világklasszis, Andrija Prlainovic elhibázta, a túloldalon viszont az ugyancsak szerb Strahinja Rasovic nem, ezzel az Eger diadalmaskodott.

Az elődöntő második mérkőzését jövő szerdán rendezik Egerben.

Férfi ob I, rájátszás, első mérkőzések:
elődöntő:
Szolnoki Dózsa -ZF-Eger 3-3 (0-0, 1-0, 1-1, 1-2) - ötméteresekkel 10-11
A párharc állása: 6-3, az Eger javára.

Később:
FTC-PQS Waterpolo - A-Híd OSC-Újbuda 19.30 (a párharc állása: 6-0)
az 5. helyért:
MKB-Euroleasing-BVSC - Debreceni VSE 20.00 (3-3)
PannErgy-Miskolci VC - RacioNet-Honvéd 19.30 (4-1)
a 9-12. helyért:
PVSK Mecsek-Füszér - Metalcom-Szentes 19.00 (3-3)
Kaposvári VK-VasasPlaket 19.30 (3-3)
a 13-16. helyért:
AVUS Szombathely - ContiTech Szeged-Diapolo 19.00 (6-0)
EBP Tatabánya-UVSE 17.30 (6-0)

Az utolsó helyezett kiesik az élvonalból, míg a 15. az ob I/B második helyezettjével játszik osztályozót.

Az együttesek a rájátszás első körébe magukkal viszik az alap- vagy a középszakaszban egymás ellen elért eredményeiket. Ezekkel együtt tartanak a párharcok az egyik fél hetedik pontjáig. Döntetlennel nem érhet véget mérkőzés, ha szükséges, büntetők következnek, és a győztes minden esetben három pontot szerez.