A világ legjobb játékosa nem kért a Veszprémből

Vive Kielce v Paris Saint-Germain - EHF Champions League match  HANDBALL OLYMPIC GAMES TEAM Vive Kielce action PSG SPORT sports Paris Saint-Germain EHF CHAMPIONS LEAGUE MATCH Mariusz Jurkiewicz Mikkel Hansen
26.11.2017, Kielce, pidflka reczna, liga mistrzow, PGE Vive Kielce - Paris Saint-Germain, Mariusz Jurkiewicz (Vive), Mikkel Hansen (PSG), during EHF Handball Champions League Group B match between KS Vive Tauron Kielce and Paris Saint-Germain Handball at Kielce, Poland, on 26 November 2017. Paris Saint-Germain Handball won 30-29. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Ljubomir Vranjes, a magyar bajnok Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának edzője a BT dán internetes oldal információi szerint többször is megkörnyékezte a dánok olimpiai bajnok klasszisát, Mikkel Hansent, hogy megpróbálja Magyarországra csábítani. Az átlövő azonban nem kívánja elhagyni a Paris Saint-Germaint.

A BT információi szerint a Vranje az év eleje óta többször is tett kísérletet arra, hogy meggyőzze a dán világsztárt, de az rendíthetetlen volt.

– idézi a svéd szakvezetőt a Bt.dk oldal. – Beszéltem vele és a klubbal is, de ennél messzebb nem jutottunk, mert az érdeklődés nem volt kölcsönös."

A veszprémi vezetőedző reményeit az táplálhatta, hogy az idén is a BL-győzelmet megcélzó PSG-ben - amelyik vitán felül a világ jelenlegi leggazdagabb klubja - Mikkel Hansen a korábbiaknál kevesebbet játszott, és úgy tűnt, hogy nem is elégedett a helyzetével.

Mikkel Hansent, (labdával) ha elkapja a fonalat, szinte lehetetlen megállítani Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

"Hallottunk pletykákat, hogy esetleg ingyen el lehetne hozni. Ha valóban így lett volna, akkor azt meg is tesszük. Mikkel viszont kijelentette, hogy ő Párizsban akar maradni, innentől pedig nem volt mit tennünk – mondta Vranjes, hozzátéve, hogy pénzről, a kölcsönös érdeklődés hiányában, nem is volt szó, ráadásul Hansennek hosszútávú, 2022-ig szóló szerződése van Párizsban, amit szándékában is áll kitölteni.

Vranjes nem titkolt célja, hogy átalakítsa és a saját képére formálja a magyar bajnokcsapatot, amelyik, mint azt a dán lap is megírja, négy egymást követő kölni Final Four-szereplés után idén nem kis meglepetésre már a nyolcaddöntőben elvérzett a dán Skjern ellen. "Ennek ellenére a célok nem változtak, Ljubomir Vranjes pedig milliókból gazdálkodhat" - írják, emlékeztetve rá, hogy már meg is kezdődött a csapat átalakítása, hiszen idén nyáron a dán válogatottal szintén olimpiai bajnok René Toft Hansen, egy év múlva pedig honfitársa, Rasmus Lauge csatlakozik a kerethez.

"Olyan játékosokat keresünk, akik új erőt adhatnak a csapatnak a jövőben.

Ilyen lehet Mikkel Hansen is, aki ráadásul passzol az én kézilabdáról alkotott elképzeléseimbe is.