Vágólapra másolva!
Az újjáalakuló férfi röplabda-válogatott az Ezüst Európa Liga első csoportmérkőzésén Splitben, a horvátok ellen lépett pályára. Bár hatalmasat küzdött Bogdan Tanase szövetségi kapitány válogatottja, a rutinosabb, összeszokottabb hazai alakulat 3-0-ra nyert, így vereséggel kezdtük a sorozatot.

Hiába nyitottunk mi, az első pontot a hazaiak szerezték, Nagy József csapatkapitány azonban rögtön egalizált. Egy jó sáncnak köszönhetően 3-2-nél már nálunk volt az előny, amelyet Balázsovics jó szervájával kettőre növeltünk.

Utána a horvátok percei következtek, de ellépniük nekik sem sikerült, fej-fej mellett haladtak a csapatok.

10-10 után viszont sajnos sorozatban három horvát pont született, Bogdan Tanase szövetségi kapitány időt is kért, a hazai csapat lendületét azonban ez sem törte meg. 15-11-nél szereztünk újra pontot, de a szett sajnos elúszni látszott, a vendéglátóknak minden sikerült, a sáncról is rendre számukra kedvezően pattantak a labdák és végül 25-12-re nyerték az első játszmát.

Nagyot küzdött, de alulmaradt Horvátországban a magyar férfi röplabda-válogatott Forrás: Origo

Sajnos a második szett sem indult jól, ám egy rossz nyitás után 1-1-nél hozzánk került a labda, a Fino Kaposvár ütője,

Bögöly Gábor pedig elővette elképesztő szerváit és 5-1-re elhúztunk.

8-8-nál azonban felzárkóztak a horvátok és 10-9-nél már náluk volt az előny, majd a legrosszabbkor jött az első ász, 12-9-nél pedig Bogdan Tanase újra időt kért. A vérszemet kapó horvátok viszont nem akartak megtorpanni, újabb három ponttal már 15-9, nem sokkal később 20-14 volt a javukra, a második szettet pedig újra egy nagyszerű sánccal zárták le, 25-16-ra.

Kupaktanács egy magyar pontszerzés után Forrás: Origo

A harmadik játszmában semmit nem akart a véletlenre bízni a horvát csapat, 6-1-es rohammal indított, amelyet Bogdan Tanase sem nézhetett tétlenül, de az időkérés után is a hazaiak akarata érvényesült a játéktéren. Folyamatosan növelték előnyüket a horvátok, a szett közepén már 15-7-re vezettek, 19-9-nél pedig már tíz volt közte. Végül 24-13-nál jutott mérkőzésponthoz az ellenfél, ezt azonban az újonc Krupánszki Olivér szép mentésével még hárítottuk.

A következőt viszont sajnos már nem sikerült, így a harmadik játszmát 25-14-re nyerték a horvátok, a mérkőzést pedig 3-0-ra.

Végeredmény, férfi röplabda Ezüst Európa-liga:
Horvátország – Magyarország 3-0 (12, 16, 14)

A szövetségi kapitány, Bogdan Tanase így értékelt a lefújás után: "Habár kikaptunk, rengeteget tanulhatunk ebből a vereségből.

A fiatal tehetségeink megmutathatták magukat a felnőttek között, megtapasztalhatták, milyen egy válogatott mérkőzés.

Természetesen a szurkolók a sikereket szeretik, ehhez viszont időre van szükségünk. A horvátoknál például két játékos a Bajnokok Ligája Final Fourjából érkezett erre a meccsre, illetve évek óta együtt játszanak, mi pedig az út elején járunk, ráadásul olyan klasszisok hiányoztak, mint Pádár Krisztián, Gergye Roland, Kovács Zoltán, vagy Szabó Dávid.