Vágólapra másolva!
A magyar férfi röplabda-válogatott szombaton este megkezdi szereplését az Euroliga Ezüst csoportjában. 20.00 órától Splitben a horvátokkal csap össze Bogdan Tanase alakulata. A szövetségi kapitány rendkívül fiatal csapatot válogatott össze, ám biztos benne, hogy a kiválasztottak megfelelnek az elvárásoknak és a felnőttek között is bizonyítanak majd.

A csapat csütörtökön kora délután busszal indult el és éjfél körül foglalta el szállását. Pénteken délelőtt a regenerálódásé és a pihenésé volt a főszerep,

délután viszont már a szombati meccs helyszínéül szolgáló Gripe Sport Centerben gyakoroltak a játékosok.

Az ebédet és a délutáni sziesztát egy újabb edzés követett, a román szövetségi kapitány pedig elmondása szerint annak ellenére elégedett a látottakkal, hogy sok feladat vár még a srácokra.

„A délutáni edzés csak afféle átmozgató volt, a hosszú utazás után természetesen nem terheltük meg a játékosokat. Tetszett, amit láttam, de még nagyon sok munka áll előttünk, hogy elérjük a céljainkat.

Pénteken délután a hosszú utazás miatt még nem kaptak komoly terhelést a játékosok Forrás: Origo

Való igaz, több újoncot is avat a válogatott, elvégre

Blázsovics Péter, Bögöly Gábor, Kalmár Ákos és Krupánszki Olivér sem ölthette magára korában a nemzeti szerelést,

Bogdan Tanase azonban ennek ellenére merész álmokat szövöget az Euroligában.

„Bár mind taktikailag, mind technikailag az út elején járunk, fontos a jó eredmény a számunkra, hiszen szeretnénk bejutni a Final Fourba, ehhez pedig nyernünk kell.

Nem annyira ismerem a riválisokat, de nekünk nem is velük kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy betartsuk a megbeszélteket."

A csapatkapitány, Nagy József számára is furcsa, hogy ő a rangidős a válogatottban, ennek ellenére pozitívan látja a válogatott közeli és távoli jövőjét.

Egész pályafutásom során igyekeztem példát mutatni a fiataloknak, így ezzel talán most sem lesz gond, ráadásul ügyes, jó képességű és ami talán a legfontosabb, nagyon lelkes társaság ez a mostani, így nincsenek kétségeim, hogy együtt sikeresek lehetünk."

Az alaposan megfiatalított magyar férfi röplabda-válogatott győzni szeretne Splitben a házigazda Horvátország elleni Euro Liga mérkőzésen Forrás: Origo

Ebben a szövetségi kapitánynak is nagy szerepe lehet, akiről a Fino Kaposvár 32 éves centere elismerően beszélt.

„Kaptunk egy A4-es lapot, amire le vannak írva a szabályok. Ehhez mindenkinek alkalmazkodnia kell és maximálisan betartania az ott leírtakat, ám ahogy mondtam, felelősségteljesek a fiúk, nincs ezzel semmi probléma. Ez is mutatja, hogy Bogdan

mennyire komolyan veszi a dolgát, nagyon határozott és képzett szakember, tudja, hogy mit szeretne, és hogyan akarja elérni."

A célok és a tervek tehát már adottak, hogy ebből mit tud megvalósítani a pályán a magyar férfi röplabda-válogatott, az a Horvátország, Albánia és Fehéroroszország elleni oda-visszavágós párharcokban dől majd el.

Szombaton a horvátok elleni mérkőzést megelőzően déltől a szakmai stáb egy edzést még vezényel a játékosoknak, majd este 20.00 órakor következik a találkozó.

A program:

május 19., 20.00: Horvátország–Magyarország, Split
május 23., 16.00: Magyarország–Albánia, Közszolgálati Egyetem
május 26., 18.00: Fehéroroszország–Magyarország, Minszk
május 30., 18.30: Magyarország–Horvátország, Kazincbarcika
június 2., 19.00: Albánia–Magyarország, Tirana
június 6., 16.00: Magyarország–Fehéroroszország, Érd Aréna