Märcz Tamás szűkítette keretét világliga szuperdöntőjére

Vízilabda válogatott Märcz Tamás Edzést tart a Magyar Vízilabda Válogatott a Császár–Komjádi Sportuszodában
Märcz Tamás szövetségi kapitány lehetőséget ad a németek ellen kimaradóknak
Vágólapra másolva!
Nyolc játékos kikerült a magyar férfi vízilabda-válogatott keretéből a világliga jövő heti, budapesti szuperdöntője előtt.

A magyar szövetség honlapjának péntek esti beszámolója szerint a bő keret tagjai közül Szakonyi Dániel, Vogel Soma, Jansik Szilárd, Nagy Ádám, Német Toni, Sedlmayer Tamás, Török Béla és Vadovics Viktor maradt ki.

Märcz Tamás szövetségi kapitány és a férfi vízilabda-válogatott játékosai Fotó: Polyák Attila - Origo

"A nyári keretünk továbbra is huszonegy játékosból áll, tehát a mostani döntés nem azt jelenti, hogy ez az Európa-bajnoki csapat. Akik most kimaradtak, a világligát követő héten esedékes németországi tornán nagy számban kapnak majd szerepet" - nyilatkozta Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Az edző hozzátette, több egészségügyi probléma is történt a kerethirdetés előtt, amelyek szintén alakították a névsort.

A magyarok hétfőn az ausztrálok ellen kezdik szereplésüket a Duna Arénában sorra kerülő szuperdöntőn, majd a csoportban a montenegróiakkal és a japánokkal találkoznak.

A magyar válogatott szűk kerete:

kapusok:
Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)

mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)